VIDEO Mirela Vaida, cea mai bună rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură: "Eu gătesc la oală, românește"

16 octombrie 2021 10:02   Rețete
Ultima actualizare:

Gata, a venit toamna, e frig afară, putem trece la mâncăruri mai „grele”. Și cine poate refuza la prânz o ciorbiță de fasole cu afumătură?! Este sănătoasă, sățioasă, hrănitoare și ușor de preparat. Mirela Vaida a gătit recent așa ceva și ne dezvăluie rețeta.

„Am ajuns să gătesc o zi da, una ba. Și trebuie cumva să îi mulțumesc pe toți, de la ardeleanul meu get-beget, până la Tudorică mâncăciosul. Eu nu mă pricep la fine-dining, nici la fonfleuri. Eu gătesc la oală, românește, după rețete pe care le știu de la mama. Azi vă propun o ciorbiță de fasole cu costiță afumată”, a anunțat Mirela Vaida pe paginile ei de socializare, în dreptul unui video scurt în care a prezentat, pe pași, rețeta.  

Rețeta de ciorbă de fasole a Mirelei Vaida

A folosit fasole uscată, lăsată în prealabiul la înmuiat, 4-5 cepe, 2 morcovi, verdeață pusă la final, după gust, bulion și, piesa de rezistență – un cârnat afumat, cu o costiță afumată și cu o bucată de slănină fiartă în usturoi. A mai pus condimente: tarhon, cimbru uscat, boia, sare, piper.

A fiert fasolea, schimbând apa de 3 ore. Abia a patra apă a rămas în ciorbă. „Am tăiat ceapa, am dat prin răzătoare morcovii, am tăiat verdeața și carnea am făcut-o cubulețe... Să trecem la treabă”, spune ea, în timp ce ia o gură de țuică de prună, pentru poftă de mâncare. 

Mai multe