Vinete la cuptor - Stela Predescu

15 iulie 2012 12:40   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente: 3 vinete mari, 3 ardei (roşu, galben, verde), o ceapă mare, 2 roşii, sare, piper, caşcaval ras, orez, ulei, măsline.

Vinetele se taie pe lungime în două, se scobesc iar miezul se taie cuburi la fel ca şi roşiile decojite, iar ceapa şi ardeii se taie fideluţă.

Se căleşte ceapa până devine aurie, se adaugă ardeiul, apoi vinetele, un strop de apă, iar la urmă roşiile şi orezul în prealabil fiert pe jumătate.

Se condimentează cu sare, piper şi se adaugă verdeaţă tocată.

Se umplu vinetele cu compoziţia obţinută, se decorează cu caşcavalul ras şi măslinele tăiate felii, se aşează într-o tavă cu ulei şi se dau la cuptor ½ oră.

Pentru decor am folosit şi un ardei pe care l-am umplut cu aceeaşi compoziţie.

Acest preparat este excelent ca şi garnitură pentru friptură.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

Mai multe