Vinete umplute cu carne în stil grecesc – Daniela Marinescu

2 octombrie 2016 15:34   Rețete
Ultima actualizare:

Ingrediente:

•           2 vinete de dimensiuni medii

•           600 grame carne de vită sau amestec

•           1 ceapă mică

•           2 căţei de usturoi

•           1 linguriţă rasă enibahar măcinat

•           1 linguriţă nucşoară rasă

•           1/2 linguritascortisoara

•           3 linguri pastă de tomate

•           1 linguraoregano uscat

•           1 lingură de unt

•           1 lingură făină

•           1 cană de lapte gras (300 ml)

•           3 linguri brânză rasă (sau parmezan)

•           1 cană ulei de măsline

•           sare

•           piper măcinat

Preparare:

1.         Curăţaţi ceapă şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt.

2.         Tăiaţi în 2, pe lungime, vinetele.

3.         Scoateţi cu ajutorul unei linguri miezul vinetelor

4.         Tocaţi mare miezul vinetelor.

5.         Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline.

6.         Sotaţi ceapă şi usturoiul.

7.         Adăugaţi carnea tocată şi vinetele şi rumeniţi până se evaporă zeamă lăsată de carne.

8.         Adăugaţi enibaharul, oregano, scorţişoară şi 1 linguriţă rasă de nucşoară. Rumeniţi bine.

9.         Adăugaţi pastă de tomate şi asezonaţi după gust cu sare şi piper.

10.       Lăsaţi să se răcească amestecul şi încorporaţi oul.

11.       Încingeţi uleiul de măsline şi rumeniţi vinetele pe ambele părţi.

12.       Încingeţi cuptorul la 200 de grade.

13.       Tăiaţi 4 felii groase de roşie.

14.       Puneţi vinetele într-o tavă.

15.       Umpleţi jumătăţile de vinete cu amestecul de carne.

16.       Turnaţi şi uniformizati sosul peste vinete.

17.       Puneţi câte o felie de roşie pe fiecare vanaţă. Presăraţi cu puţin oregano.

18.       Introduceţi tavă la cuptor pentru 10-12 minute, până se rumenesc vinetele.

19.       Vinetele papoutsakia se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.

20.       Scoateţi vinetele şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de hârtie

Sosul Bechamel:

TopiŢi untul într-o crăticioara. Adăugaţi făină şi amestecaţi timp de 20-30 de secunde. Stingeţi cu laptele şi amestecaţi constant până obţineţi un sos gros. Încorporaţi brânza rasă în sos. Aromaţi sosul cu sare, piper şi nucşoară.

•           Încingeţi cuptorul la 200 de grade.

•           Puneţi vinetele într-o tavă.

•           Umpleţi jumătăţile de vinete cu amestecul de carne.

•           Turnaţi şi sosul peste vinete.

•           Presăraţi cu puţin oregano.

•           Introduceţi tavă la cuptor pentru 10-12 minute, până se rumenesc vinetele.

•           Vinetele  se servesc fierbinţi sau la temperatura camerei.

Mai multe