Vinete umplute - Daniela Marinescu
Ingrediente:
2 vinete de mărime potrivită
2 cepe
un ardei gras roşu
2 morcovi
Usturoi
o ceşcuţă de orez
4 roşii mari decojite
pătrunjel, mărar, piper, sare
caşcaval ras -cca 150-200gr
Ingrediente
Tai vinetele în jumătăţi, pe lungime, scoţi o parte din miez şi le opăreşti în apă clocotită cu puţină sare timp de 20 minute, apoi le scoţi şi le aşezi într-o tavă de teflon. Între timp, prepari umplutură astfel: căleşti ceapa într-o cratiţă, adaugi ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras şi usturoiul. Laşi să scadă şi adaugi orezul şi puţină apă. Laşi să se înăbuşe bine şi cu orezul, apoi adaugi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. După ce scade bine adaugi verdeaţă, piper şi sare după gust. Cu această compoziţie umpli vinetele şi dacă mai rămâne compoziţie poţi umple şi vreo 2 ardei graşi tăiaţi în jumătăţi. Când mâncarea este aproape gata poţi adăuga deasupra caşcaval sau brânză rasă şi mai laşi 5 minute la cuptor sau poţi servi cu smântână deasupra şi pătrunjel verde tocat. Poftă bună vă doresc !