Vinuri româneşti şi bucate italiene

28 noiembrie 2014 16:20   Rețete
Ultima actualizare:

Cât de strânsă este legătura dintre mâncare și vin? Foarte strânsă și oricât de dificile ar părea lucrurile ele sunt de fapt foarte simple. Și aceste lucruri le demonstrează în cartea ei, „50 vinuri românești întâlnesc 50 preparate culinare italiene“, Marinela Vasilica Ardelean.

Volumul bilingv (scris în italiană și română), apărut în condiții grafice deosebite la Casa Editorială Terra Ferma din orașul italian Treviso, aduce în prim-plan vinul din România și mâncarea din Italia. „O îngemănare de esențe și arome din cele două țări care, împreună, oferă cititorului, fie el cunoscător sau profan, o imagine corectă a calității și bogăției vinurilor românești“, scrie în deschiderea cărții Excelența Sa Doamna Dana-Manuela Constantinescu, Ambasador al României în Italia.

Artă și pasiune

Marinela Vasilica Ardelean, româncă cu dublă cetățenie, unul dintre cei mai buni somelieri din Italia, născută în Baia Mare, scrie în capitolul intitulat „Motivațiile Marinelei…“ : „Am dorit să îmi realizez acest vis, ca o unică mare dorință: aceea de a face să se întâlnească cele două familii ale mele, de a contribui la cunoașterea lor reciprocă…“

Află mai multe detalii despre carte pe clickpoftabuna.ro.

Mai multe