10 paşi pentru un look de nota 10

15 iunie 2013 13:30   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Atunci când afli că în următoarea zi ai o întâlnire importantă, la care nu te poţi prezenta oricum, ce faci să arăţi senzaţional? Cu ajutorul câtorva trucuri şi a unui kit de urgenţă, îţi poţi crea aspectul de piele tânără, sănătoasă, în doar 24 de ore. Nu crezi în minuni peste noapte? Mirela Păduraru, consilier în estetică, îţi spune în ce constă şi te provoacă să-l încerci.

Pasul 1: Hidratează-te! Consumă atât apă plată cu vitamine, cât şi băuturi bogate în vitamina C: fresh-uri de kiwi, ananas, mere, merişoare, grapefruit sau portocale. Apa şi vitaminele au un rol excelent în aspectul sănatos al tenului.

Pasul 2: Mănâncă dietetic. Încearcă salate cu seminţe, goji şi fructe proaspete. Dacă renunţi măcar o zi la prăjeli şi alimente grase, corpul tău îţi va fi recunoscător şi vei arăta mai bine. Dacă elimini sarea, reduci riscul ca a doua zi să ai faţa umflată şi aspectul de ten buhăit.

Pasul 3: Propune-ţi o „zi de post" la fumat, cafea şi alcool. Dă-i tenului tău o pauză bine meritată şi el te va răsplati printr-un aspect proaspăt, radiant.

Pasul 4: Îngrijeşte-ţi pielea cu un minitratament. N-ai timp să ajungi la salonul de cosmetică? Nu-i nimic! Îţi poţi face şi acasă un tratament bio. După ce te-ai pensat, poţi începe. Etapele sunt printre cele mai simple: demachiere, tonifiere, exfoliere, hidratarea şi hrănirea tenului cu o mască nutritivă. Cea ma simplă metodă de exfoliere bio este următoarea: pe o dischetă de vată pune suc proaspăt de lămâie şi presară puţin zahăr deasupra. Uniformizează, să se topească un pic zahărul, şi masează faţa cu discheta, fără presiune, cu mişcări circulare, timp de 1-2 minute. Clăteşte şi ai grijă să nu te expui la soare. Dacă rezonezi cu ideea de bio, pe internet găseşti multe reţete de măşti hidratante sau hrănitoare, pentru orice tip de ten, care se prepară cu ce ai în frigider.

Pasul 5: Tratament pentru păr. Dacă vrei să arăţi excelent în ziua următoare, aminteşte-ţi că părul e „rama" care încadrează faţa. Spală-te pe cap şi aplică o mască sau un tratament hidratant.

Pasul 6: Nu uita de manichiură şi de pedichiură! Unghiile îngrijite sunt cartea ta de vizită. Ele trebuie să fie proaspăt făcute cu o ojă într-o nuanţă uni, asortată cu garderoba sau cu accesoriile.

Pasul 7: Dormi suficient. Dacă pierzi noaptea lucrând sau stând la poveşti cu prietenii, faţa va apărea obosită, cu cearcăne. În plus, nici nu te vei putea concentra la importanta discuţie.

Pasul 8: Machiajul din ziua întâlnirii trebuie să fie minimalist. Nici cel mai frumos ten din lume nu va fi pus în valoare de un machiaj tip mască! Foloseşte cu măsură fondul de ten şi pudra şi împrieteneşte-te cu anticearcănul şi corectorul. Pe pleoapa de sus aplică farduri în nuanţe naturale şi nu te machia pe pleoapa inferioară (cu fard sau cu mascara) pentru a nu crea aspectul de ochi obosiţi. Conturează discret sprâncenele cu un creion ascuţit sau cu fard. Pe arcadă, adaugă un pic de fard mat, ivoire, pentru luminozitate. Ideea pe care trebuie să o transmiti este că tu eşti frumoasă, nu că ai un machiaj extrem de elaborat.

Pasul 9: Îmbracă-te în culori care te avantajează. Dacă este o întâlnire de afaceri sau un interviu, poţi îmblânzi sobrietatea unui costum cu o eşarfă în culorile preferate. Asortează cu aceste culori, rujul şi oja de unghii.

Pasul 10: Parfumează-te cu măsură! Foloseşte un parfum discret care crezi că place tuturor. În general notele proaspete sunt agreate de toată lumea. O cantitate prea mare de parfum poate „sabota" un look impecabil şi succesul întâlnirii.

Mai multe