4 coloranţi alimentari pe care să-i prepari acasă

18 mai 2016 15:05   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Dacă te-ai hotârât să prepari o prăjitură şi ai nevoie de coloranţi alimentari, gândeşte-te de două ori înainte de a-i folosi! Recomandat este să optezi pentru coloranţi naturali, sănătoşi, fără chimicale, care se extrag din fructe şi legume. Uite ce „ingrediente” minune să foloseşti!

1. Zmeură pentru colorant roz– decongelează zmeura îngheţată şi fă un piure fin din ea. Pentru a scăpa de seminţe, pasează piureul printr-o sită dreasă şi foloseşte doar suscul extras.

2. Sfeclă pentru colorant roşu – Sfecla trebui coaptă, iar apoi trebuie foarte bine pasată până când obţii un piure fin. Acest piure se trece printr-o sită deasă sau o pânză curată. Se foloseşte sucul.

3. Afine pentru colorant albastru – Decongelează afinele şi transformă-le apoi în piure pe care îl strecori apoi printr-o pânză curată. Sucul care se scurge poate fi folosit ca şi colorant natural.

4. Spanac pentru colorant verde – Pune mai multe frunze proaspete de spanac într-un blender şi mixează până când ajungi la consistenţa unei paste fine. Apoi trebuie s-o treci printr-o pânză fină pentru a extrage sucul.

Mai multe