4 reguli de bază pentru îngrijirea tenului

18 martie 2015 18:16   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Există metode demne de încredere pentru îngrijirea pielii, de la modul corect de a-ţi curăţa tenul, până la cele mai bune creme hidratante.

Modul în care îţi îngrijieşti tenul depinde total de tipul acestuia: gras, normal/mixt, uscat, sensibil. Iată 4 reguli de bază pentru îngrijirea tenului.

  • 1. Curăţarea tenului. Simplitatea este cheia. Trebuie să găseşti o loţiune bună, la care pielea ta să răspundă bine, şi să o foloseşti constant. Nu te demachia prea des. Este de ajuns să o foloseşti doar seara. Dacă ai tenul uscat, poţi folosi o cremă de faţă. Aplică doar crema, apoi şterge-te pe faţă. Dimineaţa, tot ce ce ai nevoie este să te speli cu apă călduţă. Nu te spăla niciodată pe faţă cu apă fierbine sau prea rece.
  • 2. Exfolierea. Este un pas pe care femeil îl omi din rutina săptămânală de îngrijire a tenului. Produsele exfoliante îndepărtează stratul superior de celule moarte ale epidermei şi îţi fac tenul tern. Exfolierea se face o dată pe săptămână, cu un set de microdermabraziune, îţi păstrează tenul strălucitor mai mult timp.
  • 3. Hidratarea. Pielea va arată altfel dacă o tratezi cu creme hidratante. Atunci când tenul este uscat, el are nevoie urgentă de hidratare, deoarece este esenţial pentru a păstra umezeala în piele.
  • 4. Cremele pentru protecţie solară. Prima cauză a ridurilor este expunerea la soare, aşa că este importantă folosirea protecţiei solare încă din primii ani de viaţă, chiar şi iarna în zilele înnorate.
Mai multe