5 alimente care previn arsurile solare. Uite ce ar trebui să mănânci înainte de a merge la plajă!

14 iulie 2015 16:00   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Pe lângă cremele şi loţiunile cu factor de protecţie ridicat împotriva razelor ultraviolete, ne putem proteja organismul de efectul nociv al radiaţiilor solare şi printr-o dietă aleasă cu grijă. Iată care sunt alimentele care ne feresc de arsurile solare!

1. Citrice

Citricele sunt foarte bogate în vitamina C, un antioxidant care protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete. Vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi care afectează celulele şi, implicit, ne apără de radiaţiile solare, de arsuri, pete dar şi de apariţia cancerului. De asemenea, aceste fructe ajută regenerarea celulară şi refacerea rapidă a pielii.

2. Pepene

Pepenele are efect răcoritor pe timp de vară şi ajută organismul să reziste temperaturilor ridicate. Pentru ne hidratează foarte bine, ne apără, în acest fel, şi de arsurile solare şi efectele negative ale temperaturilor ridicate asupra organismului. Conţine peste 90% apă şi un antioxidant denumit licopen care se regăseşte şi în roşii. Licopenul luptă împotriva radicalilor liberi şi reduce numărul acestora, la nivelul pielii, la 50%. Acest antioxidant ne apără de afecţiuni precum cancer, arsuri solare şi pete.

3. Somon

Somonul este foarte bogat în acizi graşi Omega 3 iar studiile efectuate au demonstrat faptul că aceştia au puternice efecte antiinflamatorii. Omega 3 ajută organismul să reziste efectului nociv al razelor ultraviolete şi reduce sensibilitatea pielii atunci când este expusă la soare.

4. Cacao

Ciocolata neagră conţine flavonoizi care ajută pielea să reziste în faţa acţiunii nocive a razelor ultraviolete. Aceste elemente absorb radiaţiile solare şi oferă tenuluinostru protecţie. Este concluzia mai multor studii efectuate recent în urma cărora s-a mai descoperit şi faptul că ciocolata neagră îmbunătăţeşte aspectul pielii care devine mai fină şimai catifelată.

5. Roşiile

Roşiile conţin o cantitate foarte mare de licopen, iar acest element ne ajută să luptăm împotriva radiaţiilor solare. Aceste legume atât de gustoase ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, prin cantitatea mare de antioxidanţi pe care o conţin. Roşiile consumate frecvent, zi de zi, te vor proteja de arsurile solare şi petele cauzate de expunerea la soare.

Mai multe