5 exerciţii simple ca să ai un posterior ca al Gabrielei Prisăcariu, cea supranumită “Miss Funduleţ”
Cine încă nu ştiede ce i se spune Gabrielei Prisăcariu, "Miss Fundeleţ", a venit momentul să afle ce ar putea să facă pentru a ajunge la forme ca ale ei. Iubita lui Dani Oţil mănâncă sport pe pâine şi petrece ore bune la sală. Roxana Schwartz, instructor de fitness, a făcut pentru Click! un top 5 al celor mai simple exerciţii ca să ai şi tu un posterior ca al Gabrielei Prisăcăriu, cea supranumită "Miss Funduleţ".
Gabriela Prisăcariu, o superbă domnișoară de 26 de ani, model de succes, a câștigat concursul „Supermodels by Cătălin Botezatu” (Kanal D) în anul 2015. Tânăra a absolvit Dreptul, iar în viaţa privată se iubeşte cu Dani Oţil, şi el pasionat de sport.
Invidiată de multe femei pentru formele ei, Gabriela Prisăcariu nu a făcut un secret din faptul că îşi petrece timpul în sala de fitness, unde trage tare, se pare în special pentru a-şi lucra anumite grupe de muşchi.
Roxana Schwartz, instructor de fitness, ne-a explicat paşii corecţi ai unor exerciţii simple prin care oricine îşi poate tonifia muşchii fesieri, aşa cum şi Gabriela Prisăcariu o face ori de câte ori simte nevoia.
Exerciţii pentru fesieri. Genuflexiuni sumo
Este un exercițiu care poate fi executat atât pentru cei care se antrenează acasă, cât şi pentru cei care frecventează sala. Executat corect se obţin rezultate bune pentru mușchii fesieri, cvadriceps, biceps femural și pentru zona lombară. Pentru începători, instructorul de fitness recomandă ca acest exercițiu să fie executat fără greutăți. Ideal este să fie 10 repetări a câte 4 serii.
Exerciţii fesieri. Îndreptări clasice
Îndreptările clasice sunt acea formă de mişcare de bază atunci când vrem să avem fesieri tonifiaţi, biceps femural bine construit, spate sexy și abdomen sculptat. Prin acest exerciţiu simplu se acționează asupra a patru grupe de mușchi.
"În momentul executării. spatele trebuie să stea în permanentă drept. Împingem cu tălpile în podea astfel încât mișcarea să nu se facă din zona lombară ci din tractul inferior", punctează Roxana Schwartz, instructor de fitness.
Exerciţii fesieri. Burpees squat
Burpees squat este un exercițiu care cuprinde mai multe grupe de mușchi. Se lucrează fesierii, abdomenul, bicepsul şi bicepsul femural! "În momentul în care ne aflăm paralel cu solul încordăm bicepsul, iar în partea finală a exercițiului atunci când sărim în poziție de squat punem în mișcare cvadricepsul, fesierul, bicepsul femural, dar și mușchii abdomenului.
Recomand 10 repetări pentru începători, iar pentru avansați 10 repetări a câte 4 serii", a explicat Roxana Schwartz.
Exerciţii fesieri. Extensii
Acest exercițiu dezvoltă muşchii fesieri putând fi executat fie pe saltea, aparat, scripete sau pe băncuță (ca în video). "În momentul în care plecăm din poziția de start încordăm abdomenul, spatele rămâne drept, iar spre final încordăm mușchii fesieri atunci când urcăm. Recomand acest exercițiu de 3 ori pe săptămână, 10 repetări a câte 4 serii. Pe parcurs se pot face chiar 15-20 repetări a câte 4 serii pentru rezultate cât mai bune", a adăugat Roxana Schwartz.
Exerciţii fesieri. Podul din culcat
Podul din culcat este un exercițiu pe care îl făceam și în școală la ora de sport, dar acum instructorii de fitness l-au complicat pentru reyultate mai bune. Se poate face fie pe saltea, cu o greutate pe care o ținem în zona abdomenului. Când ridicăm fesierul împingem în talpa piciorului și încordăm muşchii posteriorului atunci când suntem în ridicare. Instructorul recomandă acest exercițiu de 3 ori pe săptămâna, 10 repetări a câte 4 serii (fără greutate) pentrut începători, iar pentru avansați este ideal să se facă cu greutăţi care pot creşte treptat de la 2,5 kg la 10 kg.
Citeşte şi:
5 dovezi că «Miss Funduleț», iubita lui Dani Oțil, e copia Mihaelei Rădulescu
Secretele iubitei lui Dani Oţil: „Să nu vă mai întrebaţi de ce mi se spune «Miss Funduleţ»”