5 reguli ca să congelezi corect alimentele

2 septembrie 2015 16:51   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Congelate corect, alimentele îşi păstrează nealterate vitaminele, mineralele şi nutrienţii însă, pentru asta trebuie să respecţi anumite reguli. În acest fel, vei avea pe masă o mâncare sănătoasă, vei economisi timp dar şi energie electrică.

1. Congelatorul trebuie să fie plin

Să nu ai impresia că dacă ai congelatorul plin cu alimente vei consuma mai multă energie. Dimpotrivă. Pachetele cu alimente împiedică pătrunderea aerului cald în congelator când deschidem uşa, menţinând practic o temperatură constantă. În acest fel, congelatorul nu va consuma energie electrică în plus pentru răcirea aerului din exterior.

2. Congelează alimentele în porţii mici

Înainte de a congela carnea, împarte-o în porţii mici, în aşa fel încât fiecare bucată să fie consumată în întregime. Evită decongelarea şi recongelarea alimentelor, indiferent că vorbim despre carne, produse din carne, legume sau fructe.

3. Acoperă mâncarea

Alimentele care intră în contact direct cu gheaţa, îşi pot deteriora structura. Pune carnea, legumele şi fructele în pungi de plastic alimentare sau păstrează alimentele în caserole închise ermetic. În ceea ce priveşte carnea, bucătarii recomandă să o ungi înainte cu ulei şi s-o condimentezi cu condimentele tale preferate. Abia apoi o poţi pune la rece. În acest fel, îi vei păstra prospeţimea şi savoare.

4. Crezi că alimentele sunt vechi? Nu le congela!

Nu trebuie să ţii la congelator mânmcare veche sau care a fost înainte decongelată. Chiar dacă îngheaţă, bacteriile deja formate nu vor fi distruse de temperaturile scăzute.

5. Congelatorul trebuie să fie curat

Atât frigiderul cât şi congelatorul trebuie să fie curate şi igienizate. Dezgheaţă cpngelatorul ori de câte ori este nevoie şi curăţă-l bine folosind oţet de mere, bicarbonat de sodiu sau zeamă de lămâie. Un congelator plin cu gheaţă va consuma mult maimultă energie decât unul dezgheţat.

Mai multe