5 reguli în ritualul de frumuseţe din fiecare seară

17 noiembrie 2014 17:49   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Pentru o piele sănătoasă, un ten strălucitor şi mereu tânăr, trebuie să urmezi câteva reguli esenţiale în ritualul tău de frumuseţe. Iată mai jos care sunt paşii pe care să-i urmezi seară de seară pentru prevenirea îmbătrânirii premature a pielii şi tenului.

1. Demachiază-te!

În fiecare seară, când ajungi acasă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te demachiezi. Înlătură rimelul, fondul de ten şi fardurile cu produse demachiante şi de curăţare a feţei. Demachierea este o regulă esenţială în ritualul tău de frumuseţe!

2. Aplică un tonifiant

În fiecare seară, înainte de a merge la culcare, aplică pe faţa demachiată şi curată un produs de tonifiere a pielii. Acesta ajută pielea să refacă echilibrul pH-ului, devenind mai rezistentă împotriva microbilor, bacteriilor şi infecţiilor. Dacă vrei să foloseşti un tonifiant natural, optează pentru apa de trandafiri!

3. Foloseşte cremă de mâini

Mai ales în sezonul rece trebuie să ai mare grijă de mâinile tale. Aplică în fiecare seară, înainte de culcare, o cremă hidratantă care să hrănească pielea în profunzime şi să ajute la regenerarea celulară. Optează pentru produse pe bază de ingrediente precum miere sau aloe vera.

4. Foloseşte cremă pentru pielea de sub ochi

Pielea de sub ochi este extrem de sensibilă astfel că trebuie să ai mare grijă. În caz contrar, vor apărea cearcăne şi pungi inestetice sub ochi de care vei scăpa foarte greu. Nu mai vorbim despre ridurile din jurul ochilor care îşi fac imediat apariţia. Foloseşte creme hidratante şi hrănitoare special destinate acestei zone a feţei tale.

5. Foloseşte cremă emolientă pentru plicioare

Şi picioarele trebuie îngrijite în fiecare seară pentru a preveni apariţia pielii uscate şi a călcâielor crăpate. Foloseşte, după ce ai făcut duş, creme speciale hidratante şi hrănitoare, iar apoi încalţă o pereche de şosete din bumbac. Exfoliază o dată pe săptămână câlcâiele cu un amestec de mălai grişat şi apă.

Mai multe