6 mituri despre tratamentele de înfrumuseţare
Nu ţi-ai făcut niciodată un tratament de înfrumuseţare pentru a scăpa de riduri, cearcăne, acnee, cicatrice sau celulită? Nu te speria, nu implică neapărat transformări de nerecunoscut, ace, bisturie, durere, costuri mari şi îndelungi perioade de recuperare. Există şi proceduri mai ieftine, mai uşoare, care îmbunătăţesc textura pielii şi te fac să arăţi mai bine. Medicul dermatolog Raluca Vlăduţă de la Elos Beauty Clinic ne demontează câteva mituri legate de tratamentele de înfrumuseţare.
Nu mai poţi ieşi din casă după ce-ţi faci un tratament chirurgical
FALS! Există tratamente pentru estomparea ridurilor, pentru tratarea cicatricelor sau tratamente de remodelare corporală care acţionează în profunzime, fără a-ţi lăsa pete roşii sau semne la exterior. Imediat după efectuarea lor, poţi ieşi fără probleme în oraş, la întâlnire. Evident, sunt şi peeling-uri sau tatuajele permanente care necesită o perioadă de recuperare de la câteva ore la câteva zile. Cel mai bine este să-ţi întrebi medicul înainte de efectuarea lor.
Tratamentele de înfrumuseţare sunt foarte scumpe
ADEVĂRAT şi FALS! Într-adevăr, unele tratamente nu sunt chiar pentru toate buzunarele. Pot costa de la 100 de euro în sus şi necesită mai multe şedinţe pentru efecte vizibile. Dar sunt şi tratamente de fotoregenerare, rejuvenare, lifting facial, tratamente anti-aging care costă sub 100 de euro. Iar epilarea definitivă a devenit, acum, la îndemâna tuturor. O şedinţă porneşte de la 20 de euro.
Cicatricele nu dispar decât prin tratamente chimice agresive
FALS! Nu trebuie să recurgi neapărat la peeling chimic pentru a scăpa de petele inestetice şi de imperfecţiunile pielii. Există şi tratamente minim invazive, pe bază de radiofrecvenţă ablativă, care estompează semnificativ cicatricele. În acelaşi timp, stimulează producţia de colagen şi elastină.
Ignorarea nevoii de a purta ochelari duce la apariţia ridurilor
ADEVĂRAT! Prin contracția musculaturii din jurul ochilor, ridurile de expresie devin în timp permanente și profunde. Obiceiurile de viață nesănătoase (fumatul, expunerea prelungită la soare sau solar etc.) sunt factori în plus care duc la îmbătrânirea prematură a tenului. Ridurile de expresie pot dispărea cu ajutorul Intraceuticals (tratamentul Madonnei, non-invaziv), care combină un cocktail de multivitamine, minerale, acid hialuronic și atoxelină (produs natural cu acțiune similară botox-ului), pompat cu ajutorul oxigenului hiperbaric în dermul profund al pielii. Există și alternativa invazivă - celebrele injectări cu toxină botulinică.
Guşa nu dispare decât prin intervenţii chirurgicale
FALS! Pielea laxă sau excesul de grăsime poate fi înlăturat cu ajutorul liftingului cervical, o intervenţie chirurgicală efectuată de chirurgul plastician. Dar există şi o variantă non-invazivă şi nedureroasă bazată pe radiofrecvenţă, care nu necesită perioadă de recuperare ulterioară. Tratamentul se numeşte Velashape II, iar în cazul laxităţii pielii, tratamentul numit Sublime este duşmanul absolut.
Epilarea definitivă este dureroasă
FALS! Este mult mai dureros să smulgi firul de păr decât senzaţia de uşoară încălzire a pielii şi micile pişcături pe care le simţi atunci când îţi faci epilare definitivă de tip SPL. În plus, există şi tehnologii de top, aparate care au rezultate bune pe orice tip de piele (inclusiv pe cea bronzată sau neagră), pe fire de păr subţiri şi deschise la culoare.