6 paşi pentru o manichiură perfectă

6 iunie 2013 14:43   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Curăţă oja veche de pe unghii – Înlătură oja cea veche folosind dizolvant şi nu acetonă deoarece aceasta afectează unghiile! Şterge foarte bine în aşa fel încât să nu mai rămână nici o urmă de culoare!

Îndepărtează cuticulele către baza unghiei - Cu un beţişor din bambus sau o spatulă specială pentru manichiură înlătură cuticulele cu grijă. Mişcările mâinii trebuie să fie lente şi blănde pentru a nu te răni.

Înmoaie degetele în apă caldă - Ţine mâinile într-un bol cu apă caldă pentru zece minute. În apă poţi adăuga şi câteva picături de ulei de măsline pentru o mai bună hidratare. Astfel, cuticulele se vor înmuia şi vor putea fi îndepărtate cu uşurinţă.

Taie  cuticulele - După ce ai scos mâinile din bolul cu apă caldă şterge-te cu un prosop curat din bumbac, iar apoi, cu o forfecuţă specială pentru manichiură îndepărtează pieliţa de la baza unghiilor. Mare grijă să nu te înţepi sau să te tai!

Dă unghiile cu lac protector  - După curăţarea unghiilor, dezinfectează-le cu puţin spirt, iar apoi, după ce unghia s-a uscat, foloseşte un strat de lac protector. Acesta nu va lăsa culaorea ojei să păteze unghia.

Aplică oja – Aplică primul strat de ojă, iar apoi, după ce acesta s-a uscat aplică al doilea strat.

Foloseşte lacul pentru uscare rapidă – pentru o manichiură ca la carte, impecabilă, foloseşte, la final, lac pentru uscare rapidă.

Mai multe