6 reţete pe bază de miere, pentru ten şi păr

31 iulie 2013 15:22   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Mască tonifiantă pentru toate tipurile de ten: se amestecă o lingură de miere, o linguriţă de ulei de măsline sau de migdale şi un gălbenuş de ou. Se aplică pe faţă şi decolteu pentru 20 de minute.

Mască hidratantă cu lapte şi miere: se aplică pe faţă o mixtură obţinută din două linguriţe de miere, o lingură de lapte şi o jumătate de banană. În cazul tenurilor mature, laptele poate fi înlocuit cu smântână. Se lasă 10 minute, apoi se clăteşte cu apă.

Mască pentru ten gras: un amestec din două linguriţe de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară e benefic pentru tenul gras, cu coşuri. Scorţişoara arde rădăcina coşului, iar mierea hidratează pielea. O aspirină adăugată în acest amestec îl face mai eficient în combaterea acneei.

Marcă pentru reducerea porilor: o jumătate de măr ras şi o linguriţă de miere se întinde pe faţă şi se lasă 20 de minute

Mască pentru căderea părului: o jumătate de ceaşcă de ulei de măsline cald, o lingură de miere şi o linguriţă de scorţişoară. Se lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute, apoi se spală.

Mască pentru păr gras: se amestecă sucul de la o lămâie cu o lingură de miere şi una de apă. Se întinde pe tot părul şi se lasă 15 minute.

Mai multe