7 adevăruri despre dragoste: ce se întâmplă în corpul tău când iubeşti

11 aprilie 2013 4:28   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

1. „Dragostea” la prima vedere exista

Un studiu efectuat in 2010 arata ca indragostitul este ca un drog si ca se poate intampla sa iti pice cineva cu tronc la prima vedere. Ce-i drept, este vorba de o reactie chimica din creier care actioneaza la fel cum o face cocaina, deci nu este iubirea adevarata si profunda, ci o atractie greu de stapanit, de moment.

2. Ce substante chimice sunt produse cand ne indragostim

Cand iti pica cineva cu tronc, creierul tau este invadat de dopamina si de norepinefrina, substante produse in mod natural de organism care genereaza starea de euforie. Acesta este motivul pentru care proaspetii indragostiti nu au nicio problema in a petrece ore-n sir vorbind noapte la telefon si sunt in stare sa parcurga distante mari doar ca sa fie impreuna o ora. Cand ne indragostim, mai suntem invadati si de adrenalina care ne face inima sa bata mai repede si sa ni se inmoaie genunchii.

3. Daca iti place cum miroase transpiratia unui barbat inseamna ca va potrivit din punct de vedere al sistemului imunitar

Gandul la transpiratia cuiva nu trezeste aproape nimanui ganduri placute, dar adevarul este ca femeile mai ales gasesc ademenitor mirosul tricoului purtat toata ziua de barbatul de care sunt indragostite. Mai mult de atat, oamenii de stiinta au descoperit ca partenerii care, in anumit fel, isi plac mirosurile trupurilor umblate toata ziua, deci nu curate dupa baie, au sisteme imunitare care reactioneaza aproximativ la fel la mirosuri.

VEZI CONTINUAREA PE LYLA.RO

Mai multe