8 sfaturi ca să alegi cel mai potrivit fond de ten

25 septembrie 2013 14:24   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul atunci când porneşti în căutarea fondului de ten este tipul tău de ten. Pe piaţă există produse compacte, fluide sau cremă.

Ten gras – fond de ten compact  Dacă ai tenul gras sau mixt, alege un fond de ten compact, cu efect matifiant, care are o putere mare de acoperire şi absoarbe excesul de sebum.

Ten mixt – fond de ten fluid Femeile cu mixt pot combina fondul de ten compact pentru zona T cu cel fluid.

Ten uscat sau sensibil – produse pe bază de uleiuri  Femeile care au tenul uscat sau sensibil l sunt recomandate produsele cremoase sau pe bază de ulei, cu agenţi de hidratare.

Atenţie la nuanţă!Pentru a testa produsul, acesta nu trebuie aplicat pe încheietura mâinii ci în zona maxilarului. Aplică trei nunaţe şi alge-o pe cea care te avantajează, adică nuanţa care este cea mai apropiaţă de culoarea tenului tău. Priveşte-te într-o oglindă la lumină naturală pentru a face alegerea corectă. Dacă ai dubii, cumpără fondul de ten cel mai închis la culoare.

Alte sfaturi:

- Înainte de a aplica fondul de ten, asigură-te că ai faţa curată şi hidratată. NU încerca să estompezi ridurile din jurul ochilor cu fond de ten! Foloseşte pentru asta un anticearcăn.

- Nu aplica fondul de ten în mai multe straturi. Vei arăta inestetic şi nenatural.

- Cumpără un produs cu factor de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Chiar dacă nu e soare afară, razele ultraviolete îţi afectează tenul.

- Cumpără produse de calitate, originale şi fii atebntă la termenul de valabilitate al produselor respective. Un fond de ten de o calitate îndoielnică ţi-ar putea provoca o alergie.

Mai multe