9 motive ca să mănânci cât mai multă salată verde în această primăvară

13 aprilie 2015 16:57   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Este sezonul salatei verzi dar şi a legumelor proaspete de primăvară. Recomandat este să le incluzi în meniul tău zilnic, pentru a-ţi ajuta organismul să se recupereze după o iarnă în care a fost privat de vitamine, minerale şi nutrienţi. Iată mai jos care sunt principalele motive pentru care ar trebui să consumi salată verde!

Ce conţine salata verde

  • Salata verde este o sursă importantă de clorofilă şi vitamina K. Are foarte puţine calorii, însă este consistentă şi săţioasă, fiind ideală pentru cei care urmează diete de slăbire. Salata verde este bogată în minerale şi elemente alcaline, extrem de importante pentru sănătatea sângelui. Ajută la curăţarea sângelui şi păstrează mintea alertă.
  • Salata verde este bogată în luteină, betacaroten, vitamina C, Vitamina K, calciu, acid folic şi fier. Vitamina K este benefică pentru sănătatea sângelui şi ajută la prevenirea cheagurilor de sânge.
  • Salata verde mai conţine şi alţi nutrienţi precum vitamina A, vitamina B6, licopen, potasiu. Conţine şi alcaloide, responsabile pentru efectele terapeutice ale salatei verzi.

Beneficiile consumului de salată

Mai multe