Ai unghii fragile, care se rup repede? Uite câteva trucuri pentru sănătatea lor

17 aprilie 2013 11:05   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

În primul rând, fragilitatea unghiilor ridică un semnal de alarmă asupra lipsurilor din organism. E bine să consumi mai mult fier (îl găseşti în verdeţuri şi carne roşie), zinc (ouă, peşte), calciu (îl găseşti în lactate). De asemenea, Biotina, cunoscută şi sub denumirea de vitamina B7, B8 sau H) joacă un rol esenţial. Se găseşte în legume şi fructe neprelucrate termic, cereale integrale, lactate, gălbenuş de ou, nuci, unt de arahide sau conopidă. Pe principiul că sănătatea organismului se vede la exterior, încearcă să ai în primul rând o alimentaţie echilibrată şi, dacă observi probleme ale unghiilor, să consumi mai multe dintre alimentele enumerate mai sus.

Extern, e bine să laşi unghiile să „respire" cel puţin o zi pe săptămână, prin asta înţelegând să nu le mai dai cu ojă.

În schimb, tratează-le cu zeamă de lămâie sau cu ulei de măsline. Sucul de lămâie le hidratează şi le vitaminizează, dând, în acelaşi timp, strălucire unghiei. Este indicat ca tratamentul să se facă seara, înainte de culcare, pentru ca sucul să acţioneze până dimineaţa. Uleiul de măsline le regenerează. Ţinând unghiile 10 minute în ulei călduţ, prevenim exfolierea lor.

Un alt sfat este ca înainte de a aplica oja să foloseşti o bază protectoare cu vitamine, care întăresc unghiile.

De asemenea, fereşte-le de factorii agresivi, chimici şi mecanici, şi foloseşte mănuşi atunci când faci curăţenie prin casă!

Mai multe