Aşa alegi corect ochelarii de soare! 6 sfaturi utile

28 iulie 2014 17:27   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Razele ultraviolete pot deveni un duşman de temut dacă nu ştim cum să ne protejăm ochii. Dacă nu ţi-ai cumpărat încă, acum este momentul să mergi la magazin în căutarea unei perechi de ochelari de soare. Uite cum să-i alegi pe cei potriviţi!

Ochelari de soare vezi peste tot şi găseşti aproape în orice magazin. Important este să ştii cum să-i alegi pe cei care să te protejeze cel mai bine.  Din acest punct de vedere, există mai mule reguli pe care trebuie să le iei în calcul.

- Caută însemnul CE, marcat pe ochelari. Acesta indică faptul că lentilele corespund standardelor europene. 

- Uită-te după o etichetă specială care îţi spune că lentilele blocheaza 99% - 100% din razele ultraviolete de tip A şi B. 

- Află că este mai nociv pentru ochii tăi să porţi ochelari care nu blochează razele UV decât să nu porţi deloc. 

- Lentilele de plastic sunt, de cele mai multe ori, mai eficiente decât lentilele din sticlă, nemaipunând la socoteală că sunt mai greu de spart. 

- Nu te lăsa păcălit de preţ. Dacă ochelarii sunt mai scumpi nu înseamnă că oferă o protecţie mai mare, ci înseamnă că sunt, probabil, mai la modă. 

- Lentilele întunecate nu îţi oferă o protecţie mai bună. Ceea ce oferă protecţie în calea razelor ultraviolete este o pelicula de la suprafaţa lentilei şi nu culoarea acesteia. 

Mai multe