Aşa îți protejezi pielea la piscină
Când nu ai timp să mergi la mare, te mulțumești și cu o zi la piscină. Însă apa din bazinele de înot este tratată cu clor, care te protejează de bacteriile dăunătoare, dar care are alte efecte nedorite asupra corpului tău.
Clorul din apa din piscină face părul casant, curăță uleiurile naturale ale pielii - responsabile de menținerea sănătății și umidității ei - lăsând pielea uscată, cu senzație de mâncărime, și sensibilă, spune Lauren Ploch, dermatolog din Georgia. Iată ce trebuie să faci pentru a diminua efectele negative ale pielii.
Înainte de a intra în apă
Înainte de a intra în apă renunță la aplicarea cremelor de corp. Acestea pot minimiza daunele produse de apa din piscină, dar unele produse de îngrijire pot interacționa cu clorul și da potențiale efecte secundare cancerigene. În plus, loțiunile de pre-înot poate face crema de protecție solară mai puțin eficientă. Apropo de crema cu SPF, asigură-te că este rezistentă la apă și că o aplici cu maxim 15 minute înainte de a intra în bazin. Probabil nu va face minuni în protejarea pielii împotriva deteriorării chimice. În teorie, produsele de protecție solară aplicate într-un strat mai gros pot acționa ca o barieră între piele și clor, dar asta nu a fost dovedit științific, încă. Cel puțin, SPF-ul va proteja pielea de arsurile solare.
Află pe clickpentrufemei.ro cum îţi protejezi pielea la piscină.
Ce boli poți să iei de la piscină - și cum te protejeziPaşi simpli ca să arăţi bine în costumul de baie