Bei vin roșu? Iată la ce îl mai poți folosi!
Beneficiile pe care le are vinul roşu, consumat cu moderaţie, asupra sănătăţii sunt deja bine cunoscute. De aceea mulţi beau câte un pahar pe zi pentru a reduce riscul de boli de inimă sau de cancer.
Se pare, însă, că vinul roșu are multe alte întrebuinţări. El poate rezolva problemele de zi cu zi de uz casnic, de asemenea. Vezi care sunt diferitele moduri în care poţifolosi vinul roşu în bucătărie, baie şi chiar în grădină.
Curăţă fructele
Alcoolul și resveratrolul, un element nutritiv din vinul roșu, poate ucide bacteriile care cauzează boli de toxiinfecţie alimentară, cum ar fi salmonella și E. coli. După ce ai clătit fructele, stropeşte-le cu vin roşu pe care îl laşi să se usuce pe ele.
Te scapă de muşte
Insectele zburătoare se strâng în jurul a tot ceea ce se află în stare de putrefacţie şi, cum vinul se obţine prin fermentaţie, muştele sunt atrase în mod automat de miros. Pur și simplu toarnă vin roșu într-un castron mic sau sticlă și pune-l în zona cu probleme, cum ar fi în apropierea ferestrei de la bucătărie.
Află pe clickpentrufemei.ro alte întrebuințări inedite ale vinului roșu.