Care este cantitatea de cremă cu protecţie solară pe ar trebui să o folosim
În fiecare vară ne punem problema care este cantitatea de cremă cu protecţie solară pe ar trebui să o folosim atunci când mergem la plajă şi care este factroul de protecţie adecvat pentru tipul de piele al fiecăruia. Astfel că suntem puşi într-o mare dilemă pentru că vrem să avem un bronz frumos şi uniform dar avem nevoie şi de protecţie. Specialiştii spun că nu trebuie să ne facem griji dacă am aplicat prea multă cremă.
Mergem la plajă pentru că ne place să ne bronzăm. Cei mai mulţi dintre oamenii cu piele albă îşi doresc o piele mai închisă la culoare. Astfel, stau ore în şir în bătaia soarelui fără să şină cont că se pot alege cu alergii solare, arsuri sau alte probleme cauzate de expunerea prelungită la radiaţiile ultraviolete.
Crema cu protecție solară nu trebuie să lipsească din geanta de plajă a nimănui. Şi chiar dacă nu mergi la plajă, pe timp de vară este indicat ca atunci când ieşi din casă să aplici un strat de cremă cu protecţie solară pe faţă şi în general pe părţile corpului care sunt expuse la soare deoarece astfel putem combate riscul apariţiei cancerului de piele.
Câtă cremă de soare putem folosi
Nu există prea mult. Este regulă generală în aplicarea cremei cu protecţie solară. Evident, nimeni nu îşi unge corpul cu un tub de cremă o singură dată. Însă dacă aveţi dubii despre cantitatea care ar trebui aplicată pe piele atunci când staţi la plajă, trebuie să ştiţi că 30 de grame de produs (echivalentul a 2-3 linguri) întins bine pe piele protejează în termeni optimi corpul de razele ulraviolete.
Important este să folosiţi o cremă cu un factor de protecţie adecvat pielii dumneavoastră. Iar în cazul în care mergeţi la piscină sau la mare, este impotrant să folosiţi o cremă cu protecţie solară rezistentă la apă.
Dacă vă este greu să folosiţi crema, există varinata spray-urilor cu protecție solară sunt mai ușor de aplicat decât loțiunile, dar trebuie să folosești un spray cu cel mai ridicat factor de protecție solară și trebuie să fii atent să acoperi întreaga suprafață a pielii atunci când aplici protecția solară. Potrivit specialiștilor, pentru a acoperi pielea suficient de bine, trebuie să menții spray-ul pe o anumită suprafață a pielii timp de cel puțin șase secunde. De asemenea, e important ca cei care folosesc spray cu protecție solară să maseze bine pielea după ce aplică spray-ul, astfel încât acesta să ajungă pe tot corpul și să intre bine în piele.
Cum se aplica o cremă cu protecţie solară
Medicii recomandă să aplicați crema cu protecție solară înainte de expunerea la soare cu aproximativ 15-20 de minute pentru a reuși să fie absorbită de piele. Operațiunea trebuie repetată după ce ieșiți din apă și vă uscați pe piele, după ce ați transpirat sau v-ați șters cu prosopul.
Trebuie acoperit tot corpul, iar produsul trebuie masat până intră în piele. Crema de protecţie solară nu se ia pe vârful degetelor şi se pune pe piele, ci se toarnă o cantitate generoasă în palme şi se masează.
Produsul de protecție solară ar trebui aplicat cu generozitate pe toate zonele pielii. Părțile corpului adesea omise sunt ceafa, partea de sus a pieptului și spatele picioarelor. Aplicarea corectă a produselor de protecție solară este unul dintre factorii cheie pentru o protecție eficientă împotriva soarelui: aplică întotdeauna produsul înainte de expunerea la soare, pentru a-ţi asigura protecţie încă de la început.
Copiii au nevoie de mai multă protecţie solară
Copiii sunt deosebit de sensibili la leziunile pielii cauzate de razele Ultraviolete. Astfel că părinţii trebuie să le aplice produse de protecție solară cu FPS mare și foarte mare. Mai mult decât atât, copiii adoră să se bălăcească și să înoate. Acest lucru scade capacitatea proprie de protecție UV a pielii lor și spală într-o anumită măsură filtrele UV. Pentru a menține nivelul de protecție solară cât mai mult posibil, loțiunile și spray-urile noastre pentru copii sunt dezvoltate cu proprietăți de „extra rezistență la apă”.
Crema de protecţie solară împiedică bronzul?
Mulți oameni cred că loțiunile cu factor de protecție solară ridicat (FPS) împiedică bronzarea și de aceea folosesc produse cu FPS mai mic. Este un mit. Pielea se va bronza chiar dacă folosești protecție solară mai mare. Bronzul va apărea în ceva mai mult timp, dar va fi mai blând cu pielea. Produsele cu un factor de protecție solară ridicat protejează împotriva arsurilor solare și a îmbătrânirii premature a pielii indusă de razele UV.
Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună
Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții