Cât de ușor poate fi falsificat cel mai sănătos ulei!
În alimentația de zi cu zi, grăsimile vegetale sunt extrem de importante. Din păcate, deși joacă un rol esențial într-o dietă echilibrată, uleiurile, mai ales cel de măsline, sunt adesea falsificate. Chiar dacă produsul e mai scump nu înseamnă că e și autentic!
De obicei, uleiul de măsline extravirgin este autentic în stare crudă şi nu se folosește la gătit. Însă, chiar dacă nu este preparat termic și aduce beneficii sănătății (scade colesterolul „rău“ și protejează sistemul cardiovascular), acest ulei trebuie consumat cu moderație.
Știi că faci alegerea corectă când cumperi un astfel de ulei, dacă îl alegi pe cel extravirgin, obţinut prin presare la rece, pentru că este bogat în acizi graşi benefici sănătăţii.
Ideal este să optezi pentru sortimentul brut, deoarece uleiurile rafinate pierd în acest proces multe substanțe valoroase, precum vitamine, antioxidanți.
Cele mai întâlnite metode de falsificare a uleiurilor
De cele mai multe ori, se practică substituirea parţială sau totală a grăsimilor superioare (ulei de măsline, unt) cu unele mai ieftine.
Descoperă cele mai întâlnite metode de falsificare a uleiurilor pe clickpentrufemei.ro.
Utilizări neștiute ale uleiului de măsline în frumusețeSlăbește cu ulei de măsline