Ce legume bogate în proteine să mănânci în Postul Crăciunului

29 octombrie 2015 17:11   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Pe 15 noiembrie începe postul Crăciunului şi, timp de 40 de zile, vom elimina din meniu carnea, ouăle şi lactatele. Însă, organismul nostru are nevoie, în continuare, de proteine. Iată ce legume ar trebui să mănânci în această perioadă!

Broccoli

O porţie medie de broccoli conţine 2 grame de proteine. Această legumă este bogată în fibre şi vitamina C. Dacă este consumat frecvent, broccoli previne apariţia blilor de inimă, a anumitor tipuri de cancer (de prostată), a degenerării musculare, cataractei şi artrozei.

Spanacul

Cunoscut pentru conţinutul său bogat de fier spanacul îţi furnizează şi foarte multe proteine. O jumătate de ceaşcă de frunze conţine 3 grame. Spanacul este bogat în vitamine, minerale şi elemente nutritive, antioxidanţi care menţin sănătatea ochilor.

Cartofii

Un cartof conţine o cantitate însemnată de proteine vegetale, fibre alimentare, vitamine, minerale şi antioxidanţi. O ceaşcă de cartofi pasaţi copţi la cuptor conţine între 2,5 şi 3 grame de proteine. Atenţie! consumă cartofii fierţi, preparaţi în aburi sau la uptor. Evită cartofii prăjiţi! De asemenea, nu-i combina cu pâine şi carne!

Varza de Bruxelles

Nu prea iubită, nefiind chiar o delicatesă, însă varza de Bruxelles conţine multe proteine care pot înlocui cu brio proteinele din acrne, ouă şi lactate. De asemenea, îţi furnizează vitamina C, care te va proteja împotrivagripei şi a răcelilor, dar şi potasiu. Această legumă întăreşte sistemul imunitar şi previne apariţia cancerului.

Fasole boabe

Fasolea conţine, de asemenea, o cantitate însemnată de proteine vegetale, în aşa fel încât nu veimai simţi nevoia să mănânci carne. Într-o cană de fasole gătită se regăsesc 16 grame de proteine.

Ciuperci

Sunt o sursă de proteine vegetale de cea mai bună calitate uşor absorbite în organism. 100 de grame de ciuperci conţin în jur de 3 grame de proteine.

Oleaginoasele

Nucile, migdalele, seminţele de floarea soarelui au şi ele un conţinut foarte ridicat de proteine vegetale. O cană de migdale, de exemplu, conţine 15 grame. Seminţele au un conţinut de 10% proteine. 

Mai multe