Ce se întâmplă în corpul tău atunci când iubeşti
Iubirea este un sentiment complex care a preocupat omenirea dintotdeauna. Filosofii, psihologii, medicii, cercetătorii şi oamenii de rând au întors-o pe toate părţile şi au încercat să şi-o explice. Iar răspunsul nu a întârziat să apară. Totul ţine de hormonii pe care îi produce organismul nostru.
Într-o relaţie de cuplu, există trei etape şi în fiecare organismul secretă tipuri diferite de hormoni, ne explică psihologul Pera Novacovici în cartea sa, „Cum să-l faci pe Cupidon animalul tău de companie”.
Prin urmare, dacă sunteţi la început de relaţie, îndrăgostiţi, nu vă faceţi mari iluzii. Sentimentul acesta magic o să dispară cu timpul. Important este să ştiţi, după aceea, să păstraţi viu interesul, atracţia şi dragostea.
3 descoperiri despre dragoste
Nu există «dragoste la prima vedere»
Şi mai demontăm un vis frumos şi, poate, o tehnică de agăţat. Atunci când vezi prima dată pe cineva, oricât de mult ţi-ar plăcea, nu poate fi vorba de dragoste, în adevăratul sens al cuvântului. Pentru asta, e nevoie să cunoşti caracterul omului, personalitatea. La prima vedere tot ce simţi e atracţie sexuală, iar corpul tău e inundat de o doză mare de testosteron şi estrogen. Astfel, mai corect este să i se spună „atracţie sexuală la prima vedere”.