Cele mai bune alimente la menopauză

6 iunie 2018 13:55   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Ajustează-ți meniul zilnic dacă ai depășit vârsta de 45-50 de ani. În felul acesta, nu vei lua în greutate, vei evita scăderea densității osoase, pierderile de memorie și schimbările bruște de dispoziție, caracteristice perioadei

Alimente contra bufeurilor

Bufeurile sunt simptomul cel mai frecvent al menopauzei şi devin o adevărată problemă când afectează calitatea somnului sau activităţile de zi cu zi. Introdu în dietă sucuri reci din legume şi fructe, ceai verde la gheaţă, ciorbe răcoritoare. Evită alimentele fierbinţi şi picante, alcoolul. La capitolul preparate, dă prioritate produselor din soia, fructelor oleaginoase (nuci, alune), cerealelor integrale, care au conţinut mare de fitoestrogeni (hormoni vegetali cu efect similar hormonilor estrogeni umani).  

Alimente contra osteoporozei

Menopauza înseamnă şi osteoporoză – adică rarefierea ţesutului osos. Consumă lactate, băuturi îmbogăţite cu calciu (lapte de soia, sucuri), sardine şi somon la conservă, tofu produs cu sulfat de calciu, legume cu frunze verzi, fasole albă, migdale. Mănâncă şi produse care-ţi furnizează vitamina D (somon, ciuperci, ficat de vită), care fixează calciul în oase. Evită cafeaua în exces şi alcoolul, care determină pierderea calciului prin urină. 

Descoperă ce alimente te ajută să nu te îngraşi la menopauză pe clickpentrufemei.ro. 

5 întrebări despre premenopauză

Dieta la menopauză

Mai multe