Cele mai vechi metode de detectare a unei sarcini. Testul încolţirii grâului s-a dovedit a fi destul de bun
Testele de sarcină făcute domiciliu au devenit disponibile pe scară largă în 1978, deşi dura două ore pentru a oferi un rezultat şi indicau cu precizie un rezultat negativ doar în 80% din cazuri. În trecut, erau folosite teste ceva mai simple, care acum ar părea oricui bizare şi inexacte.
În zilele noastre, testele de sarcină funcţionează prin detectarea nivelurilor de hormon gonadotropină corionică umană (hCG) din urină. Acest hormon este prezent după implantarea ovulului, care are loc între a şasea şi a douăsprezecea zi după fertilizare şi este secretat de celulele care încep să formeze placenta.
Înainte de inventarea acestui dispozitiv miraculos care este testul de sarcină, cel mai bun mod de a detecta o sarcină era proba timpului. Totuşi, deşi ar putea fi o surpriză plăcută să afli dacă există într-adevăr o sarcină sau nu în stilul vechi, prin observarea simptomelor clasice precum vărsături, lipsa menstruaţiei, cei mai mulţi doreau să ştie cât mai devreme dacă vor avea un copil sau nu.
Citește aici despre ce teste de sarcină erau folosite în trecut precum testul zăvorului, testul cepei, testul ochilor și testul grâului și orzului.