Cinci tunsori ideale pentru o femeie de peste 50 de ani. Sunt deja la modă în vara anului 2024. FOTO

10 august 2024 7:24   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Cinci tunsori ideale pentru o femeie de peste 50 de ani. Hairstilyștii renumiți vin în atenția doamnelor trecute de prima tinerețe cu o serie de recomandări în materie de coafuri și tunsori

  „Îmi place să spun că 50 este noul 40 – părul este totul pentru o expresie și personalitate individuală”, spune celebrul stilist Angelo David, proprietarul Angelo David Hair Salon din New York City.

Descoperă din rândurile de mai jos care sunt cele cinci frizuri recomandate de specialiști pentru a fi mereu cool și în formă, conform InStyle

1. Părul lung și natural 

Simplitatea și naturalețea vor rămâne mereu în trend, indiferent de cum se schimbă moda și gusturile oamenilor. Majoritatea femeilor trecute de vârsta de 50 de ani tind să își tundă părul și să acopere firele albe. 

Cu toate acestea, Kimberly Gueldner, care este hairstylistul personal al lui Amy Schumer, le recomandă să lase părul să crească în mod normal în textura și culoarea lui. 

„Andie Macdowell este un exemplu perfect în acest sens”, spune ea.

2. Tunsoare în valuri sau Tousled Waves 

Atunci când lucrează cu părul lung și efectuează o tunsoare, hairstylistului Dominick Pucciarello optează pentru câteva straturi (valuri) pentru un volum mai puternic și a echilibra aspectul părului. De asemenea, este un look ușor de reprodus și de îngrijit.

   „Uscați părul cu o perie rotundă și înfășurați secțiuni de păr cu placa de păr. Apoi, dacă este necesar și considerați că valurile au nevoie de puțină fixare, folosește un spray pentru textură sau un fixativ de păr ușor.”

3. Pixie decupat cu un volum 

Persoanele care optează pentru tunsorile scurte trebuie să știe că un pixie fresh și atrăgător oferă un aspect mai tânăr pentru toate femeile, indiferent de vârstă.

„Personal îmi place acest lucru pentru femeile cu o față în formă de diamant, deoarece are mai mult volum în partea de sus, cu părți conice și ajută la echilibrarea formei unghiulare a feței prin crearea unei forme mai armonioase în ansamblu”, spune stilistul Gregory Patterson. 

4. Tunsoarea bob 

Fără dar și poate, tunsoarea bob rămâne în continuare în trend. Pentru un aspect frumos al părului, Pucciarello adaugă straturi în tunsoare. Acesta recomandă un ondulator pentru vârfurile părului. 

5. Coada de cal

A fost și va rămâne mereu una dintre coafurile preferate ale femeilor. Oferă un aer simplu, dar rafinat și elegant. Specialiștii vin cu un sfat important pentru femeile care optează pentru această coafură: să folosească o placă de păr pentru a îndrepta părul de la rădăcini. 

Să se ajute apoi de o perie moale și să pieptene părul într-o coadă înaltă. La final, să pulverizeze fixativ pentru o rezistență mai îndelungată. 

Mai multe