Click! îţi dă 7 trucuri de mare ajutor la curăţenie

22 august 2014 20:33   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Curăţenia generală pe care o faci săptămânal în casă ar putea deveni o activitate mult mai plăcută şi care îţi va lua mult mai puţin timp. Asta, cu condiţia să apelezi la câteva trucuri simple care funcţionează de minune. Jurnaliştii de la Huffington Post îţi spun ce ai de făcut pentru ca locuinţa ta să fie curată lună fără a depune mult efort.

Foloseşte plante pe post de purificator de aer. Vara, în locuinţa ta se adună foarte mult praf, iar un purificator de aer, mai ales dacă ai copii mici sau în familia ta există persoane cu afecţiuni respiratorii, este foarte necesar. Însă, dacă nu ai un astfel de aparat, află că îl poţi înlocui cu plante de apartament. Important este ca plantele să aibă frunze mari precum ficusul sau filodendronul. 

Şterge geamurile cu ziare. Fibrele din care este fabricată hârtia de ziar sunt mult mai dense decât cele din compoziţia şervetelor absorbante. Odată ce a intrat în contact cu lichidul (spray-ul pentru curăţarea geamurilor) hârtia de ziar îl absoarbe foarte repede, iar fibrele nu se rup precum se întâmplă în cazul şervetelor. Atenţie însă ca nu cumva hârtia de ziar să lase urme negre de cerneală sau tuş pe geamuri! 

Buretele de vase se curăţă în cuptorul cu microunde. Buretele de vase este unul dintre cele mai murdare obiecte din locuinţa noastră, putând deveni o adevărată sursă de infecţie. În burete se dezvoltă bacterii şi spori de mucegai care ne pot îmbolnăvi. Cum îl dezinfectezi? Pune buretele de bucătărie într-un bol cu apă în care ai stors o lămâie. Apoi, introdu recipientul în cuptorul cu microunde şi lasă aparatul să funcţioneze pentru o perioadă între 3 şi 5 minute. Temperatura extrem de ridicată omoară bacteriile şi microbii. 

Untul de arahide ajută la curăţarea gumei de mestecat. Odată ce s-a lipit, guma de mestecat se îndepărtează foarte greu. Dacă vrei să o cureţi de pe mobilă, obiecte din piele, din imitaţie din piele sau de pe talpa încălţămintei foloseşte unt de arahide. Toarnă peste zona afectată o linguriţă de unt de arahide şi freacă apoi folosind un burete abraziv. 

Găurile din covor dispar cu un cub de gheaţă. Din cauza picioarelor patului sau ale canapelei, în covor se formează găuri care se văd foarte urât. Pentru ca fibrele covorului să-şi revină la forma iniţială, foloseşte un cub de gheaţă pe care să îl ţii pentru 15 minute în zona afectată. Apoi, după ce l-ai îndepărtat, folosind o furculiţă, aranjează firele covorului şi vei vedea că-şi vor reveni, iar gaura va dispărea. 

Găurile din pereţi se umplu cu săpun. Este vorba despre găurile lăsate de cuie de care ai agăţat tablouri sau diverse alte obiecte. Pentru a le masca, nu ai nevoie decât de puţin săpun în culoarea zugrăvelii. Foloseşte săpunul ca pe o plastelină şi acoperă gaura din perete cu el. Lasă-l să se usuce, iar apoi slefuieşte uşor zona. Atenţie să nu iei şi varul de pe perete!

Miezul de nucă înlătură petele de pe mobilă. Este vorba, mai ales, despre urme de cariocă sau creion, de care crezi că nu vei scăpa niciodată. Uite că se poate! Sparge o nucă, scoate miezul şi îndepărtează-i pieliţa. Freacă apoi cu acesta petele de pe mobila din lemn şi vei vedea că murdăria va dispărea. 

Cum foloseşti produsele naturale 

- Bicarbonatul de sodiu, pentru frecare şi albire  - Poate fi folosit la albirea chiuvetelor şi căzilor de baie. O cutie de bicarbonat de sodiu în frigider, baie sau dulapuri ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute. 

- Ceara de albine, pentru lustruirea lemnului - Este recomandat să nu cumperi produsul din magazine, ci să optezi pentru unul achiziţionat de la un crescător de albine. 

- Amidon de porumb şi sifon sau apă minerală carbogazoasă pentru înlăturarea petelor – Petele de pe covor sau mochetă se curăţă dacă presari în zonele afectate amidon de porumb. Lasă-l să acţioneze 20 de minute, iar apoi îndepărtează-l cu sifon sau apă minerală.

- Lămâia elimină petele şi înlătură mirosurile – Treceţi o jumătate de lămâie peste un tocător murdar şi veţi înlătura mirosurile grele cum ar fi cele de ceapă sau peşte. 

- Sarea curăţă petele dificile de grăsime – Sarea grunjoasă ajută la înlăturarea grăsimii. Nu trebuie decât să presari sare grunjoasă pe pată, să aştepţi 5 minute, iar apoi să freci uşor zona afectată. 

Mai multe