Cu acestea scapi de riduri în mod natural!

30 mai 2018 16:29   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Ridurile fine sunt primul semn al îmbătrânirii premature a pielii. Le poți combate cu o alimentație sănătoasă, dar și prin aplicarea unor măști care refac pielea.

Ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire, atunci când nivelul colagenului și al elastinei din țesutul conjunctiv al pielii scad destul de mult. Mai pot fi favorizate și de expunerea îndelungată la soare, de fumat, unele medicamente, stres, pierderea bruscă în greutate, predispoziția genetică și pierderea involuntară a anumitor vitamine-cheie, precum vitamina E.

Deși ridurile deja formate nu vor putea fi eliminate ca prin miracol, ele pot fi împiedicate să se accentueze. De asemenea, o rutină de îngrijire adaptată vârstei și stilului de viață poate stopa apariția altor riduri. Pentru asta, poți recurge la remedii și tratamente din natură, cu eficiență testată de-a lungul timpului.

Mască din iaurt și castravete

Un castravete conține vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, dar și acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. De aceea, îți va tonifia, lumina și hidrata pielea, în timp ce va împiedica uscarea și ridarea ei. Tot acest mix de vitamine îți va proteja de inflamații pielea și va neutraliza radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură.

Pasează ½ de castravete și amestecă-l cu câteva frunze de mentă și ½ de cană de iaurt. Ține această mască la rece înainte de a o aplica timp de 15-20 de minute pe întreg tenul, evitând zona ochilor.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte tratamente naturale au efecte antirid!

Ce trebuie să știi despre infecțiile intraspitaliceștiEste permis sexul în timpul sarcinii? 

Mai multe