Cum alegi costumul de baie ideal în funcţie de forma corpului
Nu toate femeile au un corp perfect. Sâni prea mici, şolduri prea mari, burtică proeminentă, toate acestea te pot complexa, la mare. Nu şi dacă ştii să îţi alegi costumul de baie potrivit, care să-ţi mascheze defectele şi să-ţi pună în valoare atuurile. Iată spre ce să te orientezi, în funcţie de conformaţie.
„Silueta pară”. Când ai posteriorul şi coapsele accentuate, atunci atenţia ar trebui orientată spre zona de sus, a bustului. Un costum de baie cu un sutien extravagant, cu şnur în jurul gâtului, ar fi perfect. Dacă mergi pe varianta costumului dintr-o singură piesă, alege unul cu decupaje sau cu un decolteu adânc.
“Silueta măr”. Ai picioare subţiri, iar volumul este concentrat în jurul taliei şi abdomenului. Te avantajează un slip cu talie înaltă şi un sutien fără bretele, dar care neapărat trebuie să aibă susţinere şi cupe întărite.
Silueta dreptunghi.
Te avantajează un costum de baie întreg, tip monokini, decupat în zona taliei. Dacă alegi un costum de baie în două piese, atunci trebuie să alegi o cromatică îndrăzneaţă, imprimeuri florale, geometrice, tropical etc.
În funcţie de mărimea sânilor. Dacă eşti fericita posesoare a unui bust generos, ai nevoie neapărat de un sutien cu susţinere. Poate fi unul de tip bustieră sau cu o bandă de susţinere sub cupe. Dacă ai un bust mic, te ajută un sutien cu volane, şnururi, dar şi cu un imprimeu foarte viu colorat. Un push up este de ajutor, la fel şi cupele minimaliste. Dacă vrei să dai impresia unor sâni mai mari, alege sutienele în culori tari, cu imprimeuri puternice.
Costum de baie întreg sau din două bucăţi? Un abdomen plat, bine lucrat, este visul oricărei femei, dar greu de obţinut. Optează pentru un costum de baie întreg, care păcăleşte ochiul privitorului. Poţi alege unul cu tăieturi strategice care maschează atât cât este nevoie şi lasă la vedere suficientă piele, subţiind vizual talia. E bine să fie într-o nuanţă închisă, cu imprimeuri.
Sutien tip banderolă, legat după gât, sau cu bretele pe umeri? Când îţi alegi sutienul cel nou, ţine cont de două tips-uri: cel legat după gât atrage atenţia asupra bustului, faţă de cel clasic, cu bretele pe umeri, iar sutienul tip banderolă face ca bustul să pară mai mare. De asemenea, un sutien cu semicupe sau push up şi şnur după gât oferă percepţia de voluptate.
Când să eviţi dungile. În cazul în care ai şoldurile late sau bustul foarte generos, evită modelele de costume de baie cu dungi, pentru că vor accentua şi mai mult aceste trăsături. Alege mai degrabă imprimeurile cu forme geometrice sau cu motive aztece.
Machiajul potrivit la plajă
Machiajul folosit la malul mării e diferit faţă de orice alt tip de machiaj. Iar asta deoarece trebuie să fie cât mai discret, să-ţi dea un look natural şi, în acelaşi timp, să nu îţi afecteze pielea. O cremă fotoprotectoare cu pigment sau un fond de ten lejer dermato-cosmetic, un stick hidratant cu factor de protecţie pentru buze şi un mascara rezistent la apă, acestea ar fi maximum de produse pe care le poţi folosi la malul mării. Alte cosmetice conţin produse fotosensibilizante sau fotoalergice care, în contact cu soarele, îşi descompun molecula şi pot cauza arsuri, reacţii alergice. Fardurile, creioanele şi tuşurile pentru ochi pot provoca dermatite de contact, umflături ale pleoapelor. În plus, la contactul cu soarele şi cu apa, dacă nu sunt rezistente la apă, vor „curge” şi vor arăta urât. Pe plajă, cu cât mai puţin, cu atât mai bine. Produsele folosite ar trebui să fie dermato-cosmetice, să nu conţină parfum, să nu astupe porii.