Cum îi redai părului tău strălucirea

30 aprilie 2019 19:34   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Există multe trucuri pentru a avea un păr sănătos. Pe lângă faptul că trebuie să eviţi produsele toxice, este necesar să schimbi câteva obiceiuri nesănătoase, inclusiv în ceea ce priveşte dieta. Uite cum poţi să ai un păr strălucitor, des şi rezistent!

  • Alimentaţia trebuie să fie bazată pe multe legume şi fructe proaspete – cu frunze verzi şi clorofilă, salate de crudităţi şi verdeţuri, produse apicole, proteine de calitate (peşte gras, ouă, brânză, iaurt, seminţe, nuci, mazăre, fasole), uleiuri bio presate la rece - de măsline, cânepă, sâmburi de struguri. Acestea trebuie să asigure necesarul zilnic de vitamine antioxidante (A, C, E) şi complexul B, de minerale (fier, calciu, cupru, magneziu, mangan, siliciu), de aminoacizi şi de acizi graşi Omega-3-6-9. O bună hidratare a părului este asigurată de apă, sucuri naturale (de morcovi, salată verde, spanac, lucernă sau orz verde) şi ceaiuri (coada-calului, coada-şoricelului, brusture, nuc, urzică). 
  • Produse apicole. Mierea, propolisul şi lăptişorul de matcă ajută la menţinerea sănătăţii părului. Local, se utilizează şampon, balsam, mască, ser cu produse apicole şi plante care stimulează circulaţia sangvină, protejează scalpul şi părul de efectele negative ale mediului, regenerează foliculii piloşi. Produsele cu miere şi lăptişor de matcă au efecte hidratante, restructurante şi revigorante pentru păr, iar cele cu propolis - efectele antiinflamatoare, antiseptice şi antimătreaţă.  
  • Masajul scalpului stimulează circulaţia şi oxigenarea firelor de păr. Acesta se poate efectua în fiecare seară, timp de 5-10 minute, cu ulei de ricin, urmat de clătirea părului cu puţin şampon natural şi apă din abundenţă. După spălarea părului, se masează pielea capului cu o infuzie din frunze de urzică (1 lingură la 1 cană cu apă fierbinte), o dată pe săptămână. Se poate face şi un masaj cu tinctură de ardei iute, de lavandă, tinctura de mesteacăn sau de coada-calului (soluţie diluată – 1 linguriţă de tinctură la 100-200 ml de apă), de două ori pe săptămână. Un alt remediu util este uleiul de măsline, cu care se poate masa pielea capului.
  • Uleiul de argan menţine integritatea scalpului şi rezistenţa firului de păr, asigură hidratarea acestuia şi reface firul de păr deteriorat. Totodată, îi redă strălucirea şi frumuseţea, reglând secreţia de sebum. Se masează uşor pielea capului şi părul, insistând pe vârfuri, cu ulei de argan încălzit uşor, apoi se lasă aproximativ 20 de minute, după care se clăteşte bine, conform www.farmaciata.ro. 

O reţetă miraculoasă pentru păr: amestecă două linguriţe de vodcă, cinci picături de ulei de lavandă, cinci de muşeţel şi cinci de rozmarin cu o lingură de apă distilată. Foloseşte acest amestec la un masaj delicat al scalpului. Această reţetă ajută la omorârea microbilor din păr, la deschiderea foliculilor şi la o creştere mai rapidă a părului.Oţetul de mere amestecat cu apă reprezintă secretul unui păr lung şi sănătos. Combină puţin oţet cu un pic de apă şi clăteşte-te cu această soluţie după fiecare şamponare. 

  • Oţetul de mere îndepărtează mizeria şi praful adunate în cursul zilei şi chiar acumulările de produse cosmetice de pe firul de păr. Folosit regulat, oţetul de mere îţi va revitaliza părul, lăsându-l moale şi fin.
  • Sări peste o zi de spălare. Dacă te vei spăla prea des pe cap, vei înlătura uleiurile naturale ale părului, iar astfel îşi va pierde strălucirea. În cazul în care nu foloseşti prea multe produse de styling, părul poate sta cu uşurinţă o zi întreagă fără a fi spălat. De asemenea, nu îl spăla cu apă fierbinte, fiindcă aceasta duce la uscare excesivă, ci mai curând foloseşte apă calduţă sau chiar rece, dacă o poţi suporta. Astfel vei obţine acel aspect glossy pe care şi-l doreşte orice femeie.
Mai multe