Cum poţi avea buze mai mari în doar 10 minute
Nu toate femeile au fost înzestrate de la natură cu buze pline, senzuale. Dar nu-i nimic, neajunsul se rezolvă rapid în cabinetele medicale, cu o simplă injecţie. Metoda este cea mai sigură şi, se pare, extrem de populară.
Acidul hialuronic, cel mai sigur
Există mai multe metode de mărire a buzelor, ne spune dr. Andrei Gregorian, medic specializat pe tratamente estetice la clinica Swiss EstetiX. Sunt implanturi cu silicon, permalips, injectări cu acid hialuronic sau cu plasmă recoltată de la pacient. „Primele sunt soluţii permanente şi nu le recomand. Orice este permanent poate da reacţii nu tocmai plăcute, de tipul necrozelor. Nici la injectările cu bioalcamid, cum au făcut unele vedete, să nu apelaţi deoarece şi această substanţă poate produce necroze la nivelul ţesutului. Plasmagelul este o intervenţie sigură, ce presupune recoltarea de sânge de la pacient. Apoi îl centrifughezi, separi plasma, o încălzeşti la 75 de grade, o răceşti la temperatura corpului şi o injectezi în buze. Avantajul este că foloseşti doar resursele propriului organism şi nu există posibilitatea de respingere, de reacţie adversă. Dezavantajul e că efectele se menţin doar două luni, în timp ce preţul e destul de mare, având în vedere procedura mai complicată de recoltare (circa 250 de euro). Dintre toate aceste metode, cea mai bună şi mai sigură este injectarea cu acid hialuronic, o substanţă care, chiar dacă este sintetizată în laborator, este proprie pielii”, spune specialistul.
Buza inferioară trebuie să fie mai mare
Totul durează doar 10 minute, rezultatele se văd pe loc şi se menţin 9 - 12 luni. Preţul variază între 200 şi 300 de euro. Imediat după injecţie, buzele capătă voluptate, feminitate, fără a avea un aspect nenatural. Evident, dacă doza injectată este proporţională cu nevoile pacientei. Mereu vor fi femei care îşi vor dori mai mult, şi mai mult, fără să-şi dea seama că exagerează. Medicul are datoria de a le spune când să se oprească. Există nişte „standarde de aur ale frumuseţii” conform cărora buza inferioară trebuie să fie cu 60% mai mare decât buza superioară. Sau raportul ar trebui să fie o treime buza superioară şi două treimi cea inferioară.
2.000 de femei şi-au mărit buzele anul trecut
Mărirea buzelor cu acid hialuronic se poate face oricând, indiferent de anotimp, însă indicat ar fi primăvara şi toamna, când temperaturile sunt mai blânde. După intervenţie, pacienta nu are voie alcool timp de 24 de ore, trebuie să se hidrateze foarte bine, să evite sauna şi solarul, să nu ia antiinflamatoare (provoacă vasodilataţie şi cresc şansa de apariţie a echimozelor).
Se pare că metoda e extrem de populară. „În medie, avem 150-200 de paciente pe lună care vin pentru a-şi mări buzele cu acid hialuronic. Au vârste cuprinse între 16 şi 92 de ani”, a declarat Valentin Burada, managerul si fondatorul clinicii. De altfel, Burada este considerat si unul dintre cei mai tineri antreprenori în estetică, care îşi dedică foarte mult timp descoperii şi trainingului medicilor din echipa sa.
Varianta ieftină – trucul de machiaj
Dacă nu ai bani şi nici curaj să-ţi măreşti buzele în cabinetul esteticianului, poţi apela la varianta ieftină şi la-ndemână - machiajul. Ai nevoie de două creioane de contur: unul mai deschis, exact în nuanţa buzei, al doilea cu două tonuri mai închis. Cu primul creion trasezi conturul buzei, corectând forma acolo unde ai nevoie. Poţi să depăşeşti conturul maximum 1 milimetru. Linia se trasează dinspre exterior spre interior. Cu acelaşi creion umpli toată buza. Apoi vine al doilea creion, cu care trasezi doar linia exterioară. Pe buza inferioară aplică o linie fină doar în colţuri sau în mijlocul buzei, pentru a crea umbre. După creioanele de contur, se aplică rujul sau glossul preferat.