Cum să decorezi şi să mobilezi locuinţa în stil Feng Shui

17 iulie 2014 17:58   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Modul în care îţi aranjezi mobilierul în casă îţi poate influenţa starea de sănătate. Iată câteva sfaturi despre cum să decorezi şi să mobilezi locuinţa pentru o stare de bine şi confort!

Cum poziţionezi patul - Potrivit regulilor Feng Shui, patul din dormitor trebuie poziţionat în partea cea mai îndepărtată a camerei, pe cât posibil pe diagonală cu uşa. În acest fel, te poţi încărca cu energie pozitivă şi te poţi relaxa. În plus, decorează-ţi dormitorul în culori care favorizează odihna precum verde, albastru, violet deschis sau turcoaz.              

Cum amenajezi spaţiul de lucru - Pentru a fi sănătos este important şi modul în care îţi amenajezi spaţiul de lucru. Astfel, biroul ar trebui poziţionat aproape de fereastră, pentru a beneficia de cât mai multă lumină naturală atunci când lucrezi. În plus, acesta ar trebui aşezat la o distanţă potrivită faţă de torace. Monitorul trebuie să fie poziţionat la un unghi de 35 de grade faţă de ochi. Scaunul trebuie să aibă o dimensiune potrivită şi să fie prevăzut cu suport pentru spate, pentru a spijini coloana vertebrală atunci când lucrezi. De asemenea, pentru a-ţi proteja vederea, televizorul trebuie aşezat la o distanţă de 5 metri faţă de canapea sau fotoliu.                           

Mai multe