Cum să te machiezi cu beţişoare de urechi în loc de pensule

16 decembrie 2014 18:31   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Nu ai, în trusa ta de machiaj, cele mai bune pensule pentru aplicarea fardurilor? Nu-i nimic, te poţi descurca de minune şi fără ele. Cu doar câteva beţişoare de urechi îţi faci treaba de minune. Chiar mai repede şi mai bine.

Cristina Barcan, make-up artist Adevărul Holding, ne-a arătat cum se face un machiaj de zi în doar cinci minute, folosind pentru aplicarea celor necesare doar degetele şi beţişoarele de urechi. Modelul ei – colega noastră, Rebecca.

Primul pas a fost aplicarea bazei de machiaj.”Pe faţa curăţată şi hidratată în prealabil, inclusiv pe pleoape şi pe buze, am aplicat fond de ten şi pudră pentru fixare. Această bază uniformizează tenul şi dă rezistenţă machiajului pentru întreaga zi", spune Cristina.

Pasul 2. Pe pleoape s-a aplicat un fard roz deschis, apropiat de nuanţa pielii. Cristina a întins fardul cu buricul degetului, nefiind nevoie de nimic altceva.

Pasul 3. Pentru conturul ochiului s-a folosit un fard maro închis, mat. „Am luat puţin fard cu beţişorul şi l-am aplicat la baza genelor, apoi, cu celălalt capăt al beţişorului, am estompat linia de fard. Cu ce a mai rămas pe prima parte a beţişorului am conturat pliul pleoapei şi am estompat din nou, de această dată rapid, cu degetul, din 2-3 mişcări de du-te vino”, explică make-up artistul.

Pasul 4. La conturarea pleoapei inferioare se foloseşte tot beţişorul, însă vârful acestuia, pentru mai multă precizie. „Nu toate femeile au cele mai performante pensule. De aceea, le recomand beţişorul pentru că aplicarea e mult mai sigură, linia de contur mult mai exactă decât orice altceva ar folosi. În plus, este o metodă atât de rapidă!”, ne mai spune Cristina Barcan.

Pasul 5. Să nu uităm de conturarea sprâncenelor. Folosim tot beţişorul şi un fard în nuanţa sprâncenelor.

Pasul 6. Machiajul ochilor se încheie cu aplicarea rimelului.

Pasul 7. Fardul de obraz se poate aplica foarte simplu cu un şerveţel de hârtie.

Pasul 8. Se aplică rujul. Dar nu oricum, ci cu degetul, pentru a nu încărca buzele şi pentru a le da un aspect cât mai natural.  

Mai multe