Cum speli corect vasele ca să le păstrezi noi cât mai mult timp

29 iulie 2015 17:24   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Vrei să ai vesela mereu curată şi bine întreţinută? Se poate, dacă ai grijă să respecţi câteva reguli. Află cum trebuie să îngrijeşti vasele din bucătărie pentru a le prelungi cât mai mult viaţa.

- Nu încălzi mâncarea în cuptorul cu microunde folosind farfurii cu ornamente metalice. Rişi să strici şi cuptorul dar şi vasele. Este recomandat ca alimentele sau mâncarea gătită să fie încălzite în recipiente din sticlă termoizolantă.

- Nu lăsa farfuriile în frigider. Dacă le umpli cu mâncare şi le bagi la frigider, farfuriile se vor deteriora în timp din cauza schimbărilor prea bruşte de temperatură. Unele, de mai proastă calitate, se vor crăpa şi va trebui să le arunci.

- Spală farfuriile imediat după ce le-ai folosit. Lăsate murdare, în câteva ore resturile alimentare se vor usca şi se vor lipi iar vesela va fi spălată mult mai greu. Astfel, rişti să zgârii farfuriile sau să decolorezi picturile ornamentale.

- Nu păstra în farfurii fructe colorate. Evită să depozitezi în farfurii vişine, cireşe, sau fructe de pădure. Acestea pot păta ceramica iar vesela nu va mai putea fi folosită.

- După ce le speli, pune farfuriile la scurs în suportul pentru scurgere, iar apoi şterge-le cu un prosop de hârtie şi aşază-le în dulap. În acest fel, pe veselă nu vor rămâne dâre şi picături albe de calcar.

- Vesela din porţelan şi paharele din cristal se păstreză în ambalajul în care le-ai cumpărat. Nu aşeza pe cutie obiecte grele.

- Este recomandat să nu foloseşti farfurii ciobite sau crăpate.

Mai multe