De ce e sarea neagră bună pentru diabetici

20 decembrie 2016 16:47   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Cunoscută și sub numele de kala namak, sarea neagră de Himalaya este extrasă din regiunile vulcanice din Pakistan și India, fiind utilizată pentru tratarea mai multor afecțiuni.

Sarea neagră alimentară nu este doar pentru ornat salata, ci poate fi adăugată în mâncărurile pe care le gătești zilnic. Este bogată în componente sulfurice, dar și minerale esențiale precum fier. Chiar dacă pare de culoare neagră, atunci când este fărâmițată capătă culoarea rozalie, care se datorează prezenței fierului în ea.

Comparativ cu sare albă conținutul de sodiu în sarea negră este considerabil redus, motiv pentru care chiar și medicii prescriu acest tip de sare pentru cei care suferă de hipertensiune arterială.

Iată câteva motive pentru care trebuie să incluzi sarea neagră în alimentație:

Ajută la prevenirea colesterolului

Sarea neagră este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri că ajută la prevenirea creșterii nivelului de colesterol. De asemenea, este unul dintre cele mai bune ingrediente împotriva obezității. Include în alimentație sarea neagră.

Ajută la tratarea bolilor articulare

Ia un pic de sare neagră și pune-o într-o pânză, pe care o strângi și o pui într-o tigaie la încălzit. Odată ce devine fierbinte, aplic-o pe zona afectată și ține apăsat. O lași să acționeze câteva minute, apoi o reîncălzești și aplici din nou. Trebuie să repeți procesul de două ori.

Previne aciditatea gastrică

Aciditatea apare atunci când nivelul de acid în organism crește. Pentru a-l stabiliza, este nevoie de o substanță alcalină.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte beneficii are sarea asupra sănătății!

Mai multe