De ce este bine să mănânci porumb
În afară de înghețată, vara abia așteptăm să mâncăm porumb fiert sau copt. Porumbul, pe lângă faptul că este delicios, este sursă bogată de vitamine, minerale și fibre și oferă mai multe beneficii pentru sănătate.
Porumbul – sursă de energie
Substanțele nutritive pe care porumbul le conține sunt: vitaminele B și C, fibre, proteine, magneziu și potasiu, dar și doi antioxidanți importanți pentru vedere și piele - zeaxantina și luteina. În plus, porumbul oferă o cantitate mare de fibre dietetice de care ai nevoie împreună cu alți carbohidrați complecși asimilați din alte alimente, care sunt surse excelente de energie. Foarte important este faptul că porumbul nu conține gluten!
Porumbul poate fi mâncat în orice moment din zi, mai ales când ai poftă de o gustare. Dacă și ție îți place să mănânci porumb fiert sau copt vara, iată care sunt beneficiile lui asupra sănătății.
Stimulează digestia
Porumbul conține fibre dietetice solubile și insolubile. Fibrele insolubile previn constipația și problemele digestive. În schimb, fibrele solubile care se găsesc în porumb ajută la blocarea absorbției colesterolului rău.
Descoperă alte beneficii ale porumbului fiert și copt pe clickpentrufemei.ro.