Iată care sunt beneficiile împachetărilor cu miere!
Mierea se regăseşte în componenţa multor produse cosmetice pentru îngrijirea tenului şi a pielii corpului. Astfel nu ar trebui să te mire faptul că este utilizată activ şi în procedurile cosmetice din saloanele de frumuseţe. Dacă te-ai gândit să urmezi un astfel de tratament cosmetic, iată care sunt avantajele şi când ar trebui să îl eviţi.
- În componenţa mierii de albine intră un complex activ de substanţe, care contribuie la menţinerea sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii corpului. Conţinutul bogat în antioxidanţi, fermenţi, vitamine (А, С, Е, К, Н), minerale (magneziu, calciu, caliu, fier), aminoacizi, fac din miere unul din produsele cele mai valoroase create vreodată de natură pentru om.
- Împachetarea cu miere se consideră a fi una dintre cele mai eficiente proceduri, datorită proprietăţilor sale naturale, care acţionează benefic asupra tuturor proceselor organismului, a siluetei, oferă emoţii pozitive şi un aflux de energie şi vitalitate.
- Împachetarea cu miere hrăneşte pielea cu proprietăţile irepetabile ale mierii, izvorul natural de vitamine şi minerale. Pielea devine netedă şi catifelată, se curăţă vizibil porii, se elimină celulita. După câteva şedinţe se cicatrizează rănile mici şi fisurile de pe piele, se îmbunătăţeşte starea sistemului nervos. În combinaţie cu alte ingrediente, mierea poate oferi rezultate şi mai uimitoare.
- Împachetarea cu miere pentru slăbire este o metodă potrivită în mare măsură tuturor, totuşi nu trebuie să uităm că mierea este un biostimulator puternic şi poate crea reacţii alergice.
Atenţie la contraindicaţii!
Împachetările cu miere sunt recomandate dacă ai pielea uscată, inflamată, dacă ai celulită, ten ridat care şi-a pierdut elasticitatea, dacă în organismul tău s-au acumulat toxine sau suferi de oboseală cronică, stress, depresie. Acest tip de tratament cosmetic are însă şi contraindicaţii. Nu apela la el dacă suferi de diabet, eşti însărcinată, suferi de anumite afecţiuni renale, ai varice, suferi de afecţiuni ale sistemului cardio-vascular, eşti răcită, ai febră şi stări de moleşeală. De asemenea evită împachetările cu miere dacă suferi de infecţii fungice ale pielii, ai reacţii alergice la miere, propolis, lăptişor de matcă şi ceară.