Iată cum să nu te mai îngraşi după dietă
Programul de stabilizare de după dietă trebuie să dureze exact cât a durat regimul de slăbire. Nu renunţa la alimentaţia diversificată, bogată în fructe şi legume proaspete, consumul de lichide şi exerciţiile zilnice.
Introdu alimentele interzise în dietă treptat şi în cantităţi mici. Mănâncă dulciuri de două ori pe săptămână şi renunţă pe cât posibil la orice fel de produse de patiserie. Găteşte cât mai simplu, preferabil la aburi sau la gratar.
Renunţă la mâncărurile grele şi la cele cu sos. Şi nu reveni la alimentaţia de dinaintea curei de slăbire. Din cauza ei ai ajuns să ai atâtea kilograme în plus, nu?
Iată cum arată meniul pentru o zi:
Mic dejun
-O ceaşcă de ceai sau o cafea fără zahăr
-Un iaurt natural sau 100 g de brânză slabă şi un pahar de lapte degresat
-Două felii de pâine integrală cu unt degresat şi o linguriţă de dulceaţă sau compot de fructe
-Un fruct necurăţat de coajă sau un pahar de suc de fructe
Gustare (facultativ)
-100 g de brânză slabă sau un fruct
-Un ceai
Prânz
-100-200 g de crudităţi (morcovi, castraveţi, salată verde, roşii) cu douiă linguriţe de ulei de măsline şi suc de lămâie
-100-150 g peşte sau carne slabă
-100-200 g de legume verzi (fasole verde, spanac, sfeclă, varză, conopidă) sau o porţie de orez, soia, linte fasole boabe, cereale integrale sau cartofi
-100 g de brânză slabă
-Un fruct necurăţat de coajă