Iată cum te menţine în formă ciocolata neagră
Numeroase studii au arătat că ciocolata, în special cea neagră, bogată în antioxidanţi, este extrem de sănătoasă, putând fi consumată aproape în fiecare zi. Unul dintre motivele pentru care este recomandată este acela că are o cantitate mare de flavonoizi, antioxidanţi hidrosolubili care încetinesc sau stopează apariţia diverselor boli.
Cu toate astea, nu este recomandat să consumi mai mult de 2-3 bucăţele pe zi, deoarece ciocolată neagră, la fel ca cea albă, este bogată în grăsimi şi calorii, potrivit Asociaţiei Americane pentru Dietă.
Luptă împotriva radicalilor liberi
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că atunci când mâncăm alimente bogate în flavonoizi, precum ciocolata neagră, organismul este protejat de numeroase boli. Antioxidanţii împiedică distrugerea celulelor din organism, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare, de cancer, Alzheimer şi a altor afecţiuni cauzate de îmbătrânire.
Protejează inima
În urma unui studiu realizat asupra ciocolatei negre s-a descoperit că ea are un rol important în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare. Cercetătorii britanici au efectuat o cercetare asupra a 114 mii de persoane din SUA, Germania, Japonia, Ţările de Jos şi Suedia şi au constat că persoanele care au consumat regulat ciocolată neagră şi-au redus cu 37% riscul de a suferi de o boală cardiovasculară, în comparaţie cu cei care au consumat mai puţină ciocolată sau chiar deloc. De asemenea, ciocolata neagră contribuie la scăderea presiunii arteriale, ceea ce ajută, implicit, la prevenirea afecţiunilor inimii.