Legumele portocalii întârzie îmbătrânirea

9 mai 2018 12:24   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Atrăgătoarea culoare portocalie trădează prezența unui antioxidant, betacarotenul, pe care corpul îl transformă în vitamina A - importantă pentru sănătatea ochilor, a pielii și a plămânilor.

Morcovii protejează vederea

Ai aflat că ai colesterolul mărit? Bea un pahar de suc de morcovi proaspăt, de 3 sau 4 ori pe săptămână! Vei obţine o reducere a nivelului de colesterol rău şi te vei feri de bolile cardiovasculare provocate de blocarea vaselor de sânge (ateroscleroză). Această legumă are în compoziţie 2 antioxidanţi puternici, luteină şi zeaxantină, care scad riscurile de cataractă sau de degenerescenţa maculară.  

Cartofii dulci, pentru diabetici

În perioada în care încerci să renunţi la fumat, mănâncă mai des cartofi dulci. Betacarotenul protejează sistemul respirator şi are acţiune antioxidantă. Previne crizele de astm şi bolile de plămâni. De asemenea, cresc aportul de fibre care îmbunătăţesc digestia. Sunt recomandaţi şi celor care suferă de diabet, mulţumită unei substanţe care reglează cantitatea de glucoză din corp.

Află ce alte legume protocalii ar trebui să incluzi în dietă pe clickpentrufemei.ro. 

Aliaţii tăi la slăbit

Cele mai bune alimente pentru micul dejun

Mai multe