Manichiura perfectă se face fără unghieră şi forfecuţă

19 martie 2016 22:54   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Vrei să ştii secretul ojei care rezistă mai bine de o săptămână? Cum se curăţă corect cuticulele, cum se aplică baza şi lacul, care sunt greşelile care duc la exfolierea, pătarea unghiei? Celebrul nail-stilist Jessica a dezvăluit, într-o vizită în România, care sunt etapele manichiurii perfecte, dar şi miturile pe care trebuie să le demontăm.

Curăţarea cuticulelor

Pentru ca oja să se aşeze frumos pe unghie şi să reziste, acordă atenţie celei mai importante etape - curăţarea. Aici îţi pregăteşti un vas cu apă caldă în care îţi ţii degetele circa 10 minute, pentru a înmuia cuticulele. Nu le tai cu forfecuţa, nici cu unghiera. E suficient să le împingi uşor cu un beţişor special din lemn. „Cuticulele nu se taie niciodată. Dacă faci această greşeală şi agresezi un ţesut viu, practic deschizi o poartă de intrare pentru microbi, riscând infecţii şi afectarea unghiilor. E suficient să le împingi cu un beţişor din lemn de portocal. Dar, pentru a nu creşte cornoase şi uscate, e important să le hidratezi în fiecare seară cu uleiuri şi creme”, mărturiseşte Jessica. 

Scurtarea unghiilor –  doar prin pilire

Nici unghiile nu se taie cu unghiera. Ele se scurtează şi li se dă forma dorită doar prin pilire. „Nu trebuie să execuţi mişcări de du-te – vino, ci e indicat să pileşti într-o singură direcţie, prin mişcări lungi, dintr-un capăt în altul al unghiei. Înmuierea degetelor în apă caldă a avut beneficii şi pentru unghie – s-a hidratat, a devenit mai elastică, în felul acesta ai prevenit casarea şi traumatizarea ei”, adaugă specialistul. Nu pili suprafaţa unghiei pentru că vei îndepărta un strat protector important, o traumatizezi şi o slăbeşti.

Trucuri pentru a face oja să reziste

După ce ai aplicat baza, urmează oja. Ia o cantitate generoasă pe pensulă şi execută 8-10 mişcări lungi şi continue la fiecare unghie. Mişcările scurte şi rapide pot favoriza apariţia bulelor de aer. Sigilează unghia, aplicând ojă pe tot vârful acesteia. Aşteaptă puţin să se usuce, apoi mai aplică un strat.  La o zi după ce ţi-ai făcut manichiura, trebuie să aplici „topcoat” care ajută la fixarea culorii. Nu uita să sigilezi şi vârful unghiei de fiecare dată. Ca să prelungeşti viaţa manichiurii, la fiecare 3-4 zile e bine să mai aplici un strat de topcoat.

Baza se aplică în două straturi

Baza de unghii are un rol extrem de important. Ea e ca un zid de protecţie între unghie şi ojă, prevenind transferul de pigment şi pătarea unghiei. În plus, conţine vitamine şi uleiuri, fiind, practic, un tratament care se alege în funcţie de nevoi. Jessica recomandă aplicarea în două straturi. 

3 mituri de care poţi să uiţi

Mai multe