Masajul facial. Care sunt pașii simpli către un ten perfect
Din categoria tratamentelor nechirurgicale care au ca scop reîntinerirea facială face parte și masajul. Dacă este efectuat sistematic, recomandabil seară de seară, el are efectul unui corector natural al șanțurilor formate între nas și colțurile gurii, dar și de estompare al ridurilor adânci de pe frunte. Nu în ultimul rând, el este eficient în combaterea ridurilor de sub ochi cunoscurte sub numele popular de laba gâștei.
Rezultagtele masajului sunt evidente după șase-sapte ședințe. Desigur asupra acestei metode de înreținere a feței nu sunt pe deplin de acord terepeuți. Însă, pornind de la premiza potrivit căreia masajul înseamnă păstrarea unei musculaturi viguroase, iată ce recomandări ne fac adepții masajului cotidian.
Vom alege un alei de calitate, precum cel de migdale care poate fi folosit pentru toate tipurile de ten: cel gras, normal, mixt şi uscat. Vom turna în podul palmei 10-12 picături. Persoanele cu tenul foarte uscat sau sensibil pot folosi uleiul de măsline. Uleiul trebuie să fie întins în mod egal pe toată suprafața feței.
În etapa următoare vom folosi un exfoliant natural din mălai din amestecat, în cantități egale cu iaurt, două lingurițe din fiecare. Amestecul obținut va fi întins, în strat egal, pe față și pe gât, prin mișcări de netezire, folosind degetul mijlociu și arătător. După trei minute, se va clăti fața cu apă călduță.
După clătirea feței vom efectua mișcări circulare, începând din zona decolteului, continuând cu fața, urechile, nasul, fruntea și în final, tâmplele. Vo clări din nou fața la finalul masajului.
Cum se practică masarea puntelor cheie
Vom începe cu bărbia, apoi porțiunea dintre colțul buzelor și nas. Mișcările vor fi circulare, de la stânga la dreapta, așa cum se mișcă aceșe ceasornicului. Ne ocupăm în continuare de zona obrajilor, Pornind din punctul central al lor vom masa pe vertical pomeții. Doar lângă orbita ochilor mișcările vor fi ușoare. Porțiunilor din zona sprâncenelor le vom acorda o mai mare atenție. Vom ciupi ușor tegumentul care urmează traseul fiecărei sprâncene, de la rădăcina nasului până la sfârșitul sprâncenei. Ultimele mișcări le vom aplica pe tâmple precum o mângâiere ușoară. În final vom aplica pe față un gel pregătit în casă sau unul pe bază de gălbele procurat de la plafar.