Mască de înfrumuseţare cu avocado

28 octombrie 2015 17:45   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

O dată, de două ori pe săptămână ar trebui să foloseşti în ritualul tău de înfrumuseţare o mască pentru faţă care să hrănească şi să hidrateze în profunzime tenul. Avocado este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente care se regăsesc în produsele cosmetice şi pe bună dreptate. Conţine toţi nutrienţii de care are nevoie pielea pentru a se regenera. Iată mai jos cum să foloseşti avocado la prepararea unei măşti faciale de întreţinere.

Ingrediente: jumătate de avocado, fulgi de ovăz, o linguriţă de oţet de mere, 2 linguri de miere, o linguriţă de suc de lămâie.

Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele într-un bol şi aplică compoziţia pe faţă. Evită conturul ochilor. Lasă masca să acţioneze pentru 15-20 de minute, iar apoi clăteşte cu apă rece.

Avocado conţine vitamina E, grăsimi bune şi antioxidanţi care vor lăsa pielea fină şi catifelată. Lămâia şi oţetul de mere au proprietăţi astringente şi de albire, eliminând petele care au apărut din cauza acneei, roşeţii sau a inflamaţiilor. Mierea are proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene, prevenind apariţia coşurilor. Nu în ultimul rând, fulgii de ovăz exfoliază blând tenul, eliminând celulele moarte.  

Mai multe