Mierea face minuni cu pielea ta
Mierea este considerată „aur” pentru piele. Are proprietăţi calmante, cicatrizante, hrănitoare, tonifiante, antioxidante şi de regenerare, conţine vitamine din complexul B şi o mulţime de minerale. Nu-i de mirare că e folosită de sute de ani în ritualurile de înfrumuseţare.
Poţi introduce cu încredere mierea în ritualul tău de înfrumuseţare. Este potrivită oricărui tip de piele, inclusiv celor mai sensibile. Conţine vitamine din complexul B, iar în cantitate mai mică vitaminele A, C, D şi K. Substanţele minerale sunt foarte numeroase, printre care potasiul, magneziul, fosforul, calciul şi sodiul, prezentate sub o formă biologică uşor asimilabile de organism. De asemenea, are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zaharul conţinut din abundenţă reţine apa. În plus, inclusă în cremele cosmetice, îmbunătăţeşte eficacitatea celorlalte substanţe active. Potrivit medicului dermatolog Viviana Iordache, mierea poate fi un tratament pentru arsuri, spre exemplu după contactul cu o suprafaţă fierbinte. Asta deoarece are zaharuri care nu lasă microorganismele să crească, repară pielea şi reduce eventualele cicatrici.
Cât de benefic e masajul cu miere
Potrivit biochimistului şi esteticianului Aliona Ţinţu, masajul cu miere este o metodă extraordinară de a-ţi îmbunătăţi aspectul pielii. Mierea conţine substanţe active, astfel, aplicată după duş, când porii sunt deschişi, absoarbe toxinele şi contribuie la o mai rapidă eliminare a lor din organism. Masajul corporal cu miere creşte circulaţia limfei şi curăţă pielea, care devine elastică şi netedă. “Masajul cu miere se face pe spate, picioare, fese, coapse, abdomen, mâini şi faţă. Este cel mai cunoscut tratament naturist de regenerare celulară şi detoxifiere a corpului. El se bazează pe interacţiunea substanţelor biologic active din miere cu pielea. Beneficiile sunt multiple: ajută la scăderea în greutate, la combaterea celulitei, tonifierea şi hrănirea pielii”, spune Aliona Ţinţu, care îţi recomandă mierea polifloră sau de salcâm, nezaharisită.
Cum se face masajul feţei
Masajul cu miere e indicat atât pe corp, cât şi pe faţă. Specialistul te sfătuieşte mai întâi să-ţi cureţi tenul de machiaj, apoi să aplici un strat subţire de miere, prin tamponare, urmând să faci un uşor masaj cu buricele degetelor. Mierea se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
Unt de corp cu ingrediente naturale
Expertă în tratamente făcute în casă, din ingrediente naturale, Aliona îţi dă o reţetă de cremă de corp deosebit de hrănitoare, fără pic de chimicale şi care miroase extraordinar. Ai nevoie de: 250 g unt de shea (sau unt de cacao), 125 g ulei de cocos extravirgin, 125 g ulei extravirgin de măsline (sau de jojoba, de migdale dulci), două linguri de miere, două de cacao, două de scorţişoară măcinată, o linguriţă de ulei de vitamina E, 10 picături de ulei esenţial de portocale dulci.
Topeşte untul de shea şi uleiul de cocos la bain marie, la foc mediu. Când amestecul se lichefiază complet, ia vasul de pe foc şi lasă-l la răcit 30 de minute, apoi adaugă restul ingredientelor, omogenizează bine şi dă la congelator 10 minute să se întărească. După ce amestecul s-a solidificat parţial, bate-l la mixer câteva minute ca să obţii consistenţa untoasă. Pune untul de corp într-un borcan cu capac şi păstrează-l la frigider.