O dietă bună te poate scăpa de celulită!

7 decembrie 2011 9:28   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Piele cu aspect de coajă de portocală! Motive de îngrijorare? Da, spun specialiştii. Celulita nu este doar o problemă estetică, ci şi un avertisment: trebuie să-ţi îmbunătăţeşti modul de viaţă şi mai ales alimentaţia.

Cauzele apariţiei celulitei sunt multiple, însă cele mai importante sunt tulburările aparatului digestiv, cauzate de o alimentaţie nepotrivită, un mod de viaţă dezordonat, sau o lipsă acută de somn.

Din punct de vedere al alimentaţiei, în terapia celulitei se recomandă dieta echilibrată, cu un conţinut adecvat de proteine, atât animale cât şi vegetale. Proteinele de origine animală se regăsesc în alimente precum carnea, ouăle, laptele şi peştele iar cele de origine vegetală se găsesc în fasole, mazăre, orez sau soia.

O dietă proteică trebuie ţinută minim 10 zile, apoi trebuie urmată de una de menţinere de încă 10-14 zile, care presupune introducerea treptată a unei alte grupe alimentare, respectiv carbohidraţii (pâine integrală, orez brun, orz, fasole, linte, cartofi).

La finalul acestei perioade se poate relua alimentaţia completă. Dieta proteică dispune de avantajul de a permite pierderi în greuate sigure şi rapide şi reducerea ţesutului adipos, în zonele cu rezistenţă sporită, concomitent cu creşterea masei musculare.

VEZI AICI ALTE METODE PENTRU A SCĂPA DE CELULITĂ

Mai multe