Pentru o faţă simetrică alege o pensare asimetrică

24 martie 2012 14:44   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Te-ai gândit vreodată că forma spâncenelor joacă un rol deosebit de important în imaginea ta? Că ele pot schimba radical forma feţei, corectând-o dacă e prea lungă, prea lată sau prea mare, că te pot „slăbi" sau „întineri"? Trebuie doar să ştii cum să le conturezi, astfel încât să ieşi în avantaj.

Atunci când te pensezi, de cele mai multe ori elimini firele mici, „în plus".

Te uiţi bine când la o sprânceană, când la alta, să vezi dacă se vede ceva în afara formei, scurtezi bine firele lungi, rămase, şi crezi că misiunea a fost îndeplinită.

Cu timpul, atât tu, cât şi cei din jur, vă obişnuiţi cu imaginea ta puţin mirată, puţin „dură", nearmonioasă. E timpul pentru o schimbare.

În primul rând, trebuie să ştim că nu suntem simetrici.

Din cauza dominanţei cerebrale, toţi avem un anumit grad de asimetrie a feţei şi a corpului.

În 90% dintre cazuri, jumătatea stângă a feţei e mai mare, sprânceana stângă e mai sus, mai lungă, mai groasă şi mai închisă la culoare din cauza firelor mai groase, spune Irina Gârdea, designer de sprâncene.

Aici intervine ea, cu o tehnică unică de pensat numită BrowSym. Firele de păr se smulg, se scurtează şi se vopsesc diferit de la o sprânceană la alta, pentru ca la final să fie cât mai simetrice posibil.

„Nu tindem spre o simetrie perfectă. Ar părea false, nenaturale. De altfel, nici nu ar fi posibil de atins cu mâna", spune Irina.

Ea se concentrează pe cum arată sprâncenele în ansamblu, cum se armonizează una cu alta, dar şi cu restul trăsăturilor.

Una e să le analizezi de la câţiva centimetri distanţă, cand te priveşti în oglindă, şi altceva se vede de la distanţă.

Tehnica specialistei lasă firele mici şi le smulge sau le scurtează pe cele mai groase, de care, poate, nu te-ai fi atins, totul pentru ca la final să se construiască o formă armonioasă.

Nu este necesar să laşi toate firele să crească înainte de a merge la pensat, pentru schimbarea formei.

Specialista evaluează potenţialul sprâncenei şi îşi poate da seama dacă firele vor creşte în anumite zone.

„Printr-un pensat obişnuit se face, de fiecare dată aceeaşi greşeală - se curăţă firele mici din afara formei.

Vei avea poate falsa impresie că nu ai intrat prea mult în formă, dar de fapt tu smulgi fire preţioase.

Chiar dacă sprâncenele arată bine individual, ori una e mai sus decât cealaltă, ori e mai groasă", mai spune Irina. Mai multe detalii poţi găsi pe site-ul ei, www.browsym.ro.

Sprâncenele se vopsesc şi ele odată cu părul

Dacă îţi vopseşti părul, nu uita şi de spâncene. La urma urmei, culoarea lor trebuie să fie în armonie cu cea a părului, a pielii şi a ochilor.

Spre exemplu dacă eşti brunetă, nu înseamnă că şi sprâncenele trebuie să fie tot negre. Din contră, e recomandată o nuanţă cu unul-două tonuri mai deschisă.

Şatenelor li se recomandă o culoare asemănătoare cu cea a părului, eventual puţin mai închisă.

O culoare mai închisă luminează faţa şi îndulceşte trăsăturile, o culoare mai puternică accentuează privirea şi subliniază trăsăturile, corectând, spre exemplu, o faţă mai plinuţă.

Pentru blonde, e recomandată o nuanţă cu unul-două tonuri mai închise decât culoarea părului.

Dacă eşti blondă naturală, alege maro deschis. Dacă ai reflexii gri, piele deschisă la culoare şi ochi albaştri sau verzi, îţi va sta bine cu un gri deschis.

Sprâncenele închise la culoare trebuie decolorate.

Pentru roşcate, nuanţa şi intensitatea culorii sprâncenelor se stabilesc în funcţie de nuanţa de roşu a părului, culoarea pielii şi a ochilor.

Dacă părul e deschis, arămiu, te vor avantaja sprâncene în nuanţe calde de maro. Dacă ai un ten mai închis la culoare, cu tonuri calde, ochi căprui, alege tot maroul.

Pentru tenurile deschise, ochi albaştri sau verzi, poţi alege maro sau gri.

Nu e recomandat negru decât dacă îţi doreşti o imagine dramatică.

În toate cazurile, genele se vopsesc şi ele în aceeaşi nuanţă cu sprâncenele.

Mai multe