Poţi să-ţi faci mezoterapie fără ace

17 iulie 2015 11:27   Trucuri de frumusețe
Ultima actualizare:

Mezoterapia este o practică medicală care implică injectarea în piele a unor cantităţi minime din anumite extracte naturale, medicamente, vitamine şi agenţi homeopatici. E descoperită de mai bine de 60 de ani şi, până acum, a avut mare succes. Totuşi, medicii au aflat că există varianta introducerii în piele a substabţelor benefice şi fără ajutorul acelor.

Mezoterapia are beneficii în eliminarea celulitei, în scăderea în greutate, are efecte antiîmbătrânire şi de regenerare a pielii arse de soare. Chiar dacă nu e prea plăcută pentru cei care au frică de ace, această practică e relativ uşoară, nu necesită spitalizare, anestezie generală sau repaus prelungit la pat.

Există, totuşi, şi un alt fel de mezoterapie. În piele pot fi introduse substanţe benefice cu ajutorul oxigenului hiperbaric (tratamentul Madonnei) – metodă complet nedureroasă, sau prin anumite impusuri date pielii.

Electro-mezoterapia se foloseşte pentru faţă şi corp şi implică introducerea în derm, în condiţii de siguranţă, a unor soluţii ionice special create. Totul se face cu ajutorul unui aplicator care emite impusuri ce permit penetrarea stratului cornos, introducând astfel în derm infuziile. Tratamentul este creat pentru a rezolva problemele inestetice ale pielii, indiferent de zonă sau de suprafaţă.

„Procedura se face cu un laser Viora, ce permite tehnologia Ionwave. Aceasta regenerează fibrele de colagen, rehidratează pielea, reduce celulita şi vergeturile. În timpul tratamentului se pot simţi impulsuri delicate, ca nişte furnicături. Când substanţele benefice intră în contact cu celulele pielii, acestea încep rearanjarea structurală a bistratului lipidic. Odată deschisă bariera dermului, soluţiile active sunt introduse în straturile profunde. Micro-canalele deschise sunt de scurtă durată şi se resigilează imediat după”, explică Adriana Frăţilescu, medic specialist chirurgie plastică-microchirurgie reconstructivă.

O şedinţă durează între 5 şi 30 de minute, iar rezultatele cele mai bune se văd după cel puţin 6 şedinţe.

Mai multe